Luisteren

Hier vind je een selectie van de beste podcasts op het gebied van verstedelijking en mobiliteit.

 • Komt er gunstige regelgeving autonoom rijden?

  Komt er gunstige regelgeving autonoom rijden?

  Welke ontwikkelingen zijn er op gebied van autonoom rijden? Lennart Salemink praat ons bij. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van autonoom rijden. Praktisch gezien zou je met je laptop achter het stuur kunnen zitten en een mailtje versturen, zonder dat je aandacht hebt voor het voertuig waar je in zit. Het enige probleem is dat dat nog niet mag. Hoe staan we er eigenlijk voor qua regelgeving? Daan Prins besprak het met Lennart Salemink van het Ministerie van...

  Lees meer

 • Urban Exchange Episode 2: Mayor Ahmed Aboutaleb, City of Rotterdam

  Urban Exchange Episode 2: Mayor Ahmed Aboutaleb, City of Rotterdam

  Cities on the Frontlines: Advancing Urban Resilience for Climate Adaptation. Lauren Sorkin, Executive Director at the Resilient Cities Networks, catches up with the City of Rotterdam’s Mayor Ahmed Aboutaleb on citizen engagement, climate change and much more.

  Lees meer

 • Bussystemen op ringwegen

  Bussystemen op ringwegen

  Topspecialist Erik Verroen van Rijkswaterstaat geeft aan dat de huidige manier van omgang met de ringwegen van Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam niet langer houdbaar is. In deze podcast spreekt hij met Geert Kloppenburg over zijn visie op een meer dynamisch en collectief gebruik van snelwegen.

  Lees meer