Luisteren

Hier vind je een selectie van de beste podcasts op het gebied van verstedelijking en mobiliteit.

 • Komt er gunstige regelgeving autonoom rijden?

  Komt er gunstige regelgeving autonoom rijden?

  Welke ontwikkelingen zijn er op gebied van autonoom rijden? Lennart Salemink praat ons bij. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van autonoom rijden. Praktisch gezien zou je met je laptop achter het stuur kunnen zitten en een mailtje versturen, zonder dat je aandacht hebt voor het voertuig waar je in zit. Het enige probleem is dat dat nog niet mag. Hoe staan we er eigenlijk voor qua regelgeving? Daan Prins besprak het met Lennart Salemink van het Ministerie van...

  Lees meer

 • Urban Exchange Episode 2: Mayor Ahmed Aboutaleb, City of Rotterdam

  Urban Exchange Episode 2: Mayor Ahmed Aboutaleb, City of Rotterdam

  Cities on the Frontlines: Advancing Urban Resilience for Climate Adaptation. Lauren Sorkin, Executive Director at the Resilient Cities Networks, catches up with the City of Rotterdam’s Mayor Ahmed Aboutaleb on citizen engagement, climate change and much more.

  Lees meer

 • Duurzaam vliegen kansrijk? Aan het woord Carlo van de Weijer TU Eindhoven/ Deel 1

  Duurzaam vliegen kansrijk? Aan het woord Carlo van de Weijer TU Eindhoven/ Deel 1

  In een serie interviews ga ik met 1 centrale vraag op stap: Hoe kansrijk is verduurzaming in de luchtvaart? In deze serie spreek ik achtereenvolgens Carlo v/d Weijer TU Eindhoven, Wijnand Veeneman TU Delft, Paul Peeters Universiteit Breda (en vliegtuigbouwer) en Felix Greving Nederlandse Antillen (die echt gaat testen met kleine elektrische vliegtuigen tussen de eilanden)

  Lees meer

 • Deelvervoer voor landelijk gebied

  Deelvervoer voor landelijk gebied

  Er wonen nog steeds meer mensen buiten de stad in de provincie dan in de stad Groningen. Nieuwe vormen van collectief vervoer zijn cruciaal. Aan het woord Fleur Gräper, gedeputeerde mobiliteit Provincie Groningen.

  Lees meer

 • Lopen: het ondergeschoven kindje van mobiliteit

  Lopen: het ondergeschoven kindje van mobiliteit

  In deze podcast spreekt Geert Kloppenburg met Ankie van Dijk (Directeur Wandelnet) en Annemieke Molster (stedenbouwkundige en schrijver van ‘Loop!’) over het ondergeschoven kindje van de mobiliteit: lopen.

  Lees meer

 • Bussystemen op ringwegen

  Bussystemen op ringwegen

  Topspecialist Erik Verroen van Rijkswaterstaat geeft aan dat de huidige manier van omgang met de ringwegen van Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam niet langer houdbaar is. In deze podcast spreekt hij met Geert Kloppenburg over zijn visie op een meer dynamisch en collectief gebruik van snelwegen.

  Lees meer