Werk en Contact informatie

Squad Mobility
Mobiliteit
Amstelveen, Noord Holland Nederland

Over mij

Ik ben Ingenieur, afgestudeerd TU Delft en ben mij carriere begonnen als motorfiets ontwerper in Italië bij Moto Laverda. Ik heb zeer veel ervaring in de automotive branche, van MotoGP tot country manager van de A1GP Nederland. Ik was één van de initiatiefnemers van het mondiale FIA Formula E wereldkampioenschap en was medeoprichter van het China Racing team in de FIA Formula E, later succesvol verkocht aan NIO waar ik ook werkzaam was.

Vorig jaar was ik Business Development Manager bij het Lightyear zonneauto project in Helmond waar ik veel ervaring heeft opgedaan met zonne-mobiliteit. Ik was bij Lightyear verantwoordelijk voor de Internationale partnerschap met LeasePlan, de lobby voor de zonneauto in Den Haag en Brussel en de internationale roll-out van Lightyear.

 

 

Bedrijfsprofiel

Squad (Solar Quad) is een zonne-elektrische auto in het brommobiel segment welke de voordelen van een e-scooter combineert met de voordelen van een auto. Squad is duurzaam, comfortabel, droog, betaalbaar, veilig en makkelijk te parkeren want neemt weinig ruimte in. Squad is specifiek ontwikkeld voor stedelijke deel platforms en MAAS. Squad is ontwikkeld voor 2 volwassenen en 2 kinderen (2+2) en kan tot 45 km/hr. Het is een zeer veilig vervoermiddel; 4 wieler dus stabiel en voorzien van een volledige rol kooi. Er is geen helm benodigd en de Squad valt dus ook niet om wanneer hij geparkeerd staat. Het is een zeer sociaal vervoermiddel, er kunnen 2 tot 4 mensen in en heeft geen deuren en carrosserie zodat interactie met andere weggebruikers laagdrempelig is. Wel heeft de Squad een (zonne-) dak en windscherm zodat de bestuurder en passagiers zich droog en comfortabel kunnen verplaatsen. De Squad is slechts 1 x 2 meter en gaat rond de 7500 Euro kosten incl. BTW.

Squad is zowel volledig emissie vrij (van bron naar wielen) en een oplossing voor het congestie en parkeerprobleem in de stad. Met de beperkte afmeting, vergelijkbaar met een (bak)fiets en/of bromfiets of brom mobiel kunnen er tot 5 Squads staan op 1 auto parkeerplaats.

Persoonlijk

22-Dec

Community info

04-sep-19
Member
Reader Reader
92