Werk en Contact informatie

Natural Plastics International
Bio-based economy
Heemskerk Nederland

Over mij

Ing. Bert van Vuuren is oprichter en directeur van Natural Plastics International. Van Vuuren startte zijn loopbaan als civiel ingenieur. Getroffen door een lezing over plastic soup in 2009 besloot hij het roer volledig om te gooien.
Sinds 2013 staat het professionele leven van Van Vuuren in het teken van biobased producten voor gebruik in de buitenruimte. Deze producten worden gemaakt uit overblijfselen uit agri- en tuinbouw. Een voorbeeld is de gepatenteerde biologisch afbreekbare boomverankering. “Het is natuurlijk best raar, een boom omzagen er dan palen van te maken om een nieuwe boom mee vast te zetten” De biobased producten worden in binnen- en buitenland gebruikt en inmiddels schrijven verschillende Nederlandse gemeenten ze voor als standaard in hun plannen.

Bij het ontwikkelen van de biobased producten liet Bert van Vuuren zich inspireren door de cycli in het oerbos. “Hét voorbeeld van circulariteit. Daar bestaat geen afval maar heeft alles een waarde.” Ook is Van Vuuren één van de bedenkers van de methode Magneet. Dit is een sociaal innovatieve methode om de natuurlijke weerstand tegen verandering weg te nemen en zo versneld te kunnen overgaan naar het werkelijk gebruik van circulaire en biobased producten. Met twee greendeals met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Infrastructuur en Waterstaat kan het portfolio van Natural Plastics zich rekenen tot sprekende voorbeelden van de biobased economy.

Persoonlijk

25-Aug

Community info

14-feb-20
Member
Reader Reader
0