WELCOME TO THE NEW URBAN ERA

7-9 november 2023 - Barcelona

Van 7 tot en met 9 november aanstaande vindt in Barcelona weer de Smart City World Expo met bijbehorend congres plaats. De afgelopen jaren zagen steeds meer bedrijven en overheden vanuit Nederland de waarde van deelname aan dit internationale event om niet alleen hun kennis en ervaring te etaleren, maar vooral ook te netwerken, nieuwe business te genereren en te leren van anderen. Naast een Nederlands paviljoen op de beursvloer wat door iedereen als landingsplek wordt gewaardeerd, wordt op maandag een Business Forum georganiseerd en vinden tal van side events plaats.


Meer samen

Een aantal partijen waaronder ook het DMI-team, heeft het initiatief genomen om voor de editie van 2023 te komen tot meer samenhang en samenwerking in de deelname vanuit Nederland. Wij weten als Nederlanders immers waarover we praten! Onze opgaven zijn wereldwijd herkenbaar en Nederland wordt internationaal erkend om onze manier van publiek-privaat samenwerken. Laten we dan ook vooral met elkaar laten zien hoe we die opgaven vanuit samenhang en samenwerking aanpakken. En daar sluiten we met het DMI-ecosysteem natuurlijk naadloos op aan.

En een succesvolle presentatie in Barcelona vanuit een sterk Nederlands verhaal kan daarna natuurlijk ook probleemloos worden gebruikt bij andere relevante internationale events, in onder meer Seoul, Singapore en Las Vegas.

Eerste brainstorm

Om te komen tot meer samenwerking in de Nederlandse deelname aan Barcelona vond op vrijdag 16 juni een eerste brainstorm plaats in Amersfoort. Het verslag vind je hier.  De brainstormsessie zien we nadrukkelijk als een eerste stap op weg naar bredere samenwerking rond Barcelona en andere events. Partijen die er afgelopen vrijdag niet bij waren, maar wel geïnteresseerd zijn in deelname kunnen alsnog hun input leveren. Deze nemen we mee in het vervolgtraject. Via de verschillende kanalen van o.a. Future City Foundation, Trade & Innovate NL en DMI houden we je graag op de hoogte.  

Is jouw organisatie ook geïnteresseerd in deelname aan de Smart City World Expo in november in Barcelona en blijf je graag op de hoogte? Denk je graag mee over dat sterkere Nederlandse verhaal rond slimme en duurzame steden en mobiliteitsvernieuwing en hoe we dat concreet kunnen laten zien met een mooi inhoudelijk programma? Laat het ons weten. Vul nevenstaand  formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Mailen kan uiteraard ook naar esther.schoemaker@minienw.nl.

Interesseformulier Smart City World Expo

(laden duurt paar seconden..)