Bezig met laden...

Cargo Hub Amsterdam | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" artikelen "»" Cargo Hub Amsterdam
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Cargo Hub Amsterdam

 /5
0 (0stemmen)

De Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam gaan definitief van start met gezamenlijke levering van goederen aan de locaties in de stad. Daarvoor heeft Deudekom een specifiek hub ingericht.


De Amsterdamse onderwijsinstellingen hebben eerder al hun inkoopkracht gebundeld, maar breiden dat nu ook uit naar gezamenlijke aanvoer naar een hub in Duivendrecht, waar Deudekom als logistiek dienstverlener het beheer gaat doen. De transporten naar de 36 locaties van de universiteit en hogeschool verlopen via Transmission en PostNL. Daarvoor zet het collectief elektrische voertuigen en vrachtfietsen in.

Grote reductie op het aantal ritten

De logistieke hub draaide al enige tijd op proef. Door de goederen eerst te verzamelen aan de rand van de stad moet het aantal ritten in de stad flink verminderen. Op dit moment zijn zes leveranciers betrokken bij het initiatief. Dat zijn Canon, Maas, Heijmans, CWS, Technische Unie en Staples. Op termijn moeten meer van de in totaal 8.000 leveranciers aansluiten. Samen zijn ze goed voor zo’n 30.000 ritten per jaar. Dat aantal moet volgens de onderwijsinstellingen uiteindelijk terug naar zo’n 750 ‘schone’ ritten, ongeveer drie per dag.


Verdienmodel in bundeling

De onderwijsinstellingen hebben voor hun initiatief geen subsidie aangevraagd bij de gemeente. Uitgangspunt is dat de distributie van een gezamenlijk hub niet meer mag kosten dan voorheen aan totale ketenkosten werd gemaakt. Om die reden zijn gesprekken gevoerd met de diverse leveranciers om te kijken hoe zij in het transport samen met partners kunnen besparen. Staples bijvoorbeeld heeft het vervoer ondergebracht bij Transmission, die gecombineerd aanlevert op de hub.

Hoofd inkoop Bert Zwiep (voor zowel HvA als UvA) is er van overtuigd dat de instellingen beter zelf de last mile voor hun rekening kunnen nemen. “

Met alle partijen hebben we uitvoerig gekeken hoe we de beste oplossing konden realiseren en zijn individuele afspraken gemaakt. We willen namelijk het vervoer niet twee keer betalen. Vooral door betere afspraken rondom de aanleverfrequentie hebben we veel verbeteringen gerealiseerd.

Bron Logistiek.nl, juli 2017

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)