Bezig met laden...

Oldenburger Transport: eDistributie in Wenen | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" blogs "»" Pieter van Bergeijk "»" Oldenburger Transport: eDistributie in Wenen
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Oldenburger Transport: eDistributie in Wenen

 /5
0 (0stemmen)

Beste mededeelnemers,

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mijn onderzoek hier te introduceren en een kleine tussenstand te geven. Ik ben Pieter van Bergeijk en als afronding van mijn opleiding aan de IVA Driebergen doe ik een afstudeeronderzoek bij Oldenburger Transport in Aalsmeer. Ik onderzoek voor Oldenburger Transport de mogelijkheden rondom de distributie van bloemen en planten in Wenen en Stockholm met elektrische voertuigen. Ik probeer antwoord te krijgen op vragen als: hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk zo'n project opstarten? Waarom zouden we dat doen? Wat moeten we daarvoor doen? Wie hebben we daarvoor nodig?

Het idee is om de bestaande keten van Oldenburger uit te breiden met distributie in de stad met elektrische voertuigen. Nu transporteert Oldenburger de bloemen en planten naar een distributiecentrum (in dit geval wordt de distributie door andere partijen verzorgt) of de chauffeur gaat met een grote dieseltruck de stad in.

Het begin van mijn stage stond vooral in het teken van deskresearch. Dat betekende lezen, lezen en lezen. Met als doel een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin dit alles zich afspeelt. Wat is er te koop qua elektrische zware voertuigen? Welke bedrijven rijden al met deze voertuigen en hoe zijn hun ervaringen hiermee? Welke ontwikkelingen vinden plaats binnen overheden (wetten, maatregelen)?

Daarnaast ben ik ook 'het veld' ingegaan om te praten met betrokken partijen. Ik heb onder andere gepraat met fabrikanten en bedrijven die elektrische vrachtwagens in het wagenpark hebben. Dit levert veel interessante informatie op en daarnaast worden er waardevolle tips gegeven die mij helpen om mijn onderzoek vorm te geven.

Op dit moment ben ik bezig met het uitzetten van een enquête onder bloemisten en tuincentra in Wenen. Op die manier wil ik erachter komen hoe deze bedrijven denken over duurzame stadsdistributie. 

Het uiteindelijke doel is om Oldenburger Transport een advies te geven over wat de beste manier is om te starten met elektrische stadsdistributie. Dit wil ik bereiken door verschillende scenario's op te stellen, hiervan de voor- en nadelen af te wegen, en uiteindelijk een scenario uit te kiezen als beste. Voorbeelden van zulke scenario's zouden kunnen zijn: moeten we a) zo snel mogelijk een elektrische vrachtwagen bestellen of b) wachten totdat de grote fabrikanten een elektrische vrachtwagen in het gamma hebben.

Al met al een heel uitdagend onderzoek over een heel actueel en interessant onderwerp!

Als deze challenge afloopt in december hoop ik een plan in te leveren. Aan de hand van de feedback van de communitymembers kan ik het plan verder fijnslijpen om het uiteindelijk in mijn scriptie te kunnen verwerken.

Ik sta open om ervaringen te delen, dus als je vragen, opmerkingen, of wat dan ook hebt: ik hoor het graag!

Opmerkingen (1)

   
Floortje

Hallo Pieter,

Ben je bekend met stads distributie concepten zoals Deudekom in Adam doet en Goederenhubs in Nijmegen en Maastricht??

26-nov-17 20:59
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door
   
Pieter

Nee, die ken ik niet. Ik ga eens op zoek naar meer info hierover.

28-nov-17 07:59
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door
   
Floortje

kijk deze video maar eens 

https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1097/talking-traffic-logistics-challenge/video/Floortje/wall-videos/15059/slim-en-duurzaam-stadshub

28-nov-17 08:31
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door