Bezig met laden...

Challenge 1: Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" blogs "»" Floor Bloem "»" Challenge 1: Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Challenge 1: Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten

 /5
0 (0stemmen)

Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten


Inleiding

TLN/evofenedex (hierna genoemd Partijen) is geïnteresseerd om een service te leveren aan haar leden omtrent het beschikbaar stellen en reserveren van zogenoemde Logistieke Ontkoppel Punten (LOP’s). Dit zijn bedrijfsparkeerplekken van vervoerders en verladers die aan vervoerders ter beschikking kunnen worden gesteld. Met een kopgroep van ca 20 vervoerders en verladers zijn al een 10-tal LOP’s geïdentificeerd. De bedoeling is dat dit aantal wordt uitgebreid en uiteindelijk landelijk dekkend wordt.

 LOP’s zullen een rol spelen in de toekomstige verandering van transport- en logistieke processen. In de toekomst zullen grootschalige logistieke terreinen aan de randen van steden ontstaan. Hier kunnen transportbedrijven, -netwerken voertuigen ontkoppelen en kan de stedelijke bevoorrading efficiënter worden georganiseerd.

Grootschalige LOP’s kunnen ook als een transitiestrategie worden gebruikt. Op deze manier kan verduurzaming van het transport in Nederland en van de bevoorrading van de binnenstad worden bereikt. Voordeel voor het milieu, klimaat, en verkeersveiligheid alsmede de logistieke efficiency van bedrijven. De hogere efficiëntie graad leidt tot vermindering van congestie.

Op een LOP kan behalve ontkoppeld worden ook andere diensten worden aangeboden zoals bijvoorbeeld op/afzetten, (banden)service, was gelegenheid etc. Daarnaast zal onderzocht en uitgewerkt worden hoe het systeem te koppelen met bijvoorbeeld het OTM en planningspakketten teneinde ook direct het parkeergedrag te beïnvloeden op basis van real-time informatie.

In de komende maanden wordt hiervoor een online reserveringssysteem ontwikkeld.

Identificatie

Omdat het vaak geen volledig geoutilleerde parkeerplekken betreft zal de toegangscontrole per plek nogal verschillen. In sommige gevallen zal er zelfs nog een controle en toegangssysteem moeten worden ontwikkeld. De identificatie van truck en chauffeur is echter van wezenlijk belang, Immers, de ene truck/chauffeur kan een aanhanger/chassis brengen en afkoppelen terwijl een andere hem komt ophalen. Dan moet de LOP organisatie  de controle en toegang hiervan wel goed en liefst automatisch kunnen faciliteiten. 

Challenge

Challenge #1: Ontwikkel een algemeen toe te passen identificatie systeem dat op basis van de gebruikerskenmerken (opgeslagen in reserveringssysteem) toegang kan worden verleend op een zodanig manier dat frauduleus handelen is uitgesloten.

Challenge eigenaar

Dhr. Niels de Zwaan, CEO Truck Parking Europe

Solution Partners

Denk bij het creëren van oplossingen ook aan onderstaande solution partners (klik logo voor meer info) !

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)