Bezig met laden...

Challenge 2: Logistieke Gemeentelijke Data | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" blogs "»" Floor Bloem "»" Challenge 2: Logistieke Gemeentelijke Data
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Challenge 2: Logistieke Gemeentelijke Data

 /5
0 (0stemmen)

Logistieke Gemeentelijke Data


Inleiding

Om een efficiënte logistiek in de binnenstad te verwezenlijken moet de vervoerder beschikken over alle relevante en actuele data. Zoals:

  • Venstertijden
  • Milieuzones
  • Parkeerplaatsen
  • Laad/los plaatsen
  • Beperkingen inzake gewicht/lengte/breedte
  • Gevaarlijke stoffen beperkingen en routeringen
  • Ontheffingen en vergunningen

Het gaat hierbij niet alleen om de statische data die men graag digitaal wil hebben maar ook om de dynamische data. Bijvoorbeeld is de laad/losplek ook echt beschikbaar op het moment dat de truck daar moet laden of lossen?

Ondanks dat de gemeenten wettelijk verplicht zijn om de meeste van deze data in besluiten vast te leggen en die te publiceren gebeurt dit nog te weinig. En als het al gepubliceerd wordt is dat zelden in een digitaal toegankelijke manier of ontbreken de benodigde meta-data. Voor de ontwikkelaars van planningspakketten betekent dit dat zij, of de klant zelf, allerlei documenten handmatig moet gaan invoeren in zijn systeem. 

Challenge

Onderzoek voor de 5 grootste gemeenten (A'dam, Utrecht, R'dam etc.) hoe de logistiek relevante data (zie lijst hierboven) nu wordt bijgehouden en ontwikkel op basis daarvan een voorstel of business case
Challenge 2a: Maak een voorstel hoe die data in de nabije toekomst elektronisch kan worden ontsloten en ontwerp een platform/applicatie hiertoe (PoC is afdoende).
Challenge 2b: Ontwerp een business case calculatie tool die op basis van gemeentelijke karakteristieken de BC voor de gemeente berekent. Wat kost het om de data op orde te krijgen en te ontsluiten en wat kan dit de gemeente opleveren?

Challenge eigenaar

Dhr. Peter Colon, Partner Buck Consultants International

Solution Partners

Denk bij het creëren van oplossingen ook aan onderstaande solution partners (klik logo voor meer info) !

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)