Bezig met laden...

Challenge 3: Duurzame Stedelijke Distributie | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" blogs "»" Floor Bloem "»" Challenge 3: Duurzame Stedelijke Distributie
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Challenge 3: Duurzame Stedelijke Distributie

 /5
0 (0stemmen)

Challenge #3: Duurzame Stedelijke Distributie


Inleiding

Er wordt veel gesproken over de vraag en mogelijkheden van duurzame stedelijke distributie. Er zijn velerlei pilots en kleinschalige initiatieven gaande, maar opschaling en nationale aanpak komt slechts schoorvoetend op gang. En dat terwijl bekend is dat internationale verladers pas overstag gaan als de belangrijkste steden een uniform systeem hebben. Wat zijn de bottlenecks om dit te realiseren?
Er is inmiddels best wat mogelijk binnen een aantal goederenstromen op gebied van elektrisch vervoer, echter zien we dat verladers (opdrachtgevers) niet altijd de ‘waarde’ van elektrisch verkeer in zien.
Marie Jose Baartmans (CEO Breytner) voegt hieraan toe:
Ik heb het idee dat dit nu wel iets aan het kantelen is. Graag zou ik aan de "challenge busters" willen vragen welke partijen hier echt bewust mee bezig zijn. Als je aan een verlader vraagt of zij duurzaam transport willen zegt iedereen ‘ja’.. maar hebben ze er dan ook iets meer voor over? Of blijft het bij ‘Green Washing’.
Je moet als partij in deze fase van de transitie nu eenmaal accepteren dat het niet te vergelijken is met conventioneel transport en dus een hogere investering met zich meebrengt. Zien verladers dit al en is hier ruimte voor? Of is deze extra investering nog in de keten op te vangen? 
Verder vindt Marie José het belangrijk dat er gekeken wordt wie het transport inkoopt: een winkelier koopt in maar heeft vaak geen invloed op wie bij hem de goederen levert. Wie betaalt, bepaalt en daar moeten de "challenge busters" dus zijn !
 

Challenge

Challenge #3: onderzoek voor 1 of 2 steden wat de gebundelde vraag naar duurzame stedelijke distributie is en wat er al gebeurt in relatie tot elektrische binnenstadsbelevering. 

Breng hiertoe ook de vraagkant van de winkeliers en de online consumenten bestedingen in kaart. Is de vraag groot genoeg voor een grootschalig concept? Zo ja, hoe ziet dat eruit en hoe is dat nationaal opschaalbaar? Wat is daarvoor nodig?

Wie bepaalt hoe (met welk vervoer) de goederen worden afgeleverd en hoe krijg je daar invloed op?

Challenge Eigenaar

Mevrouw Marie-José Baartmans, CEO Breytner Transport

Solution Partners

Denk bij het creëren van oplossingen ook aan onderstaande solution partners (klik logo voor meer info) !

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)