Bezig met laden...

Challenge 4: Toepassing OpenTripModel (OTM) | Talking Traffic & Logistics Challenge | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Talking Traffic & Logistics Challenge "»" blogs "»" Floor Bloem "»" Challenge 4: Toepassing OpenTripModel (OTM)
Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Challenge 4: Toepassing OpenTripModel (OTM)

 /5
0 (0stemmen)

Toepassing OpenTripModel


Inleiding

Als onderdeel van het Vervolgprogramma Beter Benutten ITS is in maart 2015 besloten om de ontwikkeling van het OpenTripModel (OTM, een open source datadeel-model van logistieke data) te starten. Met dit model kunnen verladers, vervoerders, serviceproviders, auto-fabrikanten en overheden realtime logistieke en verkeerskundige data uitwisselen in een webbased omgeving. Een datamodel dat als basis dient voor (nieuwe) applicaties en services met verschillende doeleinden op gebied van logistiek en verkeer. 

In de kern is OTM een standaard afsprakenset voor datadelen van logistieke en verkeerskundige data. Deze afsprakenset biedt de mogelijkheid aan de logistieke sector onderling en aan de logistieke sector en de wegbeheerders om data te delen die nu nog niet gedeeld wordt. 

De structuur van OTM is zo opgezet dat uitbreiden met extra attributen mogelijk is en in toekomst een koppeling mogelijk is met logistiek via railvervoer, lucht- en scheepvaart. Daarmee kan de markt haar eigen producten ontwikkelen en toespitsen op eigen klanten, maar voortaan wel op een basis dat datadelen met anderen wordt gefaciliteerd. Het OTM biedt de markt een standaardisatie zonder daarbij te infereren in de concurrentiepositie en onderscheidend vermogen van stakeholders. Het OTM is zodanig opgezet dat het functioneert als volledig opensource en daarmee de belangen dient van iedereen die het gebruikt. 

Het ontwikkelen van de pilotapplicatie tijdens het deelproject Supermarktlogistiek laat zien dat in een omgeving waar het OTM wordt gebruikt wegbeheerders actueel inzicht kunnen krijgen in de vrachtstromen van Albert Heijn en zijn vervoerders. Wanneer dit in de toekomst van veel bedrijven en dus van veel meer vrachtwagens inzichtelijk wordt, is het reëel dat zo een uitstekend realtime beeld van vrachtstromen op een regionaal of stedelijk wegennet kan ontstaan. Dit beeld kan gebruikt worden voor dynamisch verkeersmanagement.

 

 

 

Challenge

Challenge #4: Bedenk en ontwikkel een toepassing in de logistiek met gebruikmaking van het OpenTripModel. Dit mag een combinatie zijn van een van de drie overige challenges of een nieuwe toepassing. Bij voorkeur een werkende demo of PoC.

Challenge eigenaar

Hr. Wout van den Heuvel, Secretaris Stichting Uniforme Transport Code

Hr. Roy Stroek, productmanager Simacan

 

 

Solution Partners

Denk bij het creëren van oplossingen ook aan onderstaande solution partners (klik logo voor meer info) !

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)