Talking Traffic & Logistics Challenge

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 

Nederland is (stedelijke) logistieke problemen de baas

Filogic wint met open source Transport Management Platform de Talking Traffic & Logistics Challenge 2017  


Onder grote belangstelling vond afgelopen dinsdag 6 februari de pitchronde en feestelijke prijsuitreiking plaats van de Talking Traffic & Logistics Challenge 2017 tijdens de Logistiekdag 2018 in Tilburg. Doel van de challenge is om logistieke ketens efficiënter te maken via het slim gebruiken en het delen van data. Dit keer lag de nadruk van de competitie op stedelijke duurzame distributie in combinatie met verkeers- en logistieke data.

Talking Traffic & Logistics Challenge stimuleert gezamenlijke logistieke innovatie.

De Talking Traffic & Logistics (TTL) Challenge stond eind vorig jaar online van 1 november tot en met 20 december op DutchMobilityInnovations.com. Zowel bedrijven (en startups) als studententeams konden hieraan deelnemen. De TTL challenge en de Logistiekdag hebben als doel het gezamenlijk delen van verkeers- en logistieke data te bevorderen om tot efficiëntere en schonere logistieke ketens te komen. Immers, iedereen heeft hier baat bij, zowel bedrijven, overheid als inwoners.

De top drie genomineerde bedrijven Vialis, Filogic en Deudekom pitchten ieder op inspirerende en overtuigende wijze hun innovaties aan jury en publiek, onder wie circa 200 logistieke- en inkoopdirecteuren/verladers, start-ups, wetenschappers en logistiek dienstverleners. De deskundige jury kwam tot een unaniem oordeel, op basis van criteria als de impact op logistiek en duurzaamheid, voordelen voor gebruikers, commerciële potentie en de schaalbaarheid. (bekijk hier de drie pitches)

Filogic won de hoofdprijs: de jury benadrukte dat Filogic een groot probleem oplost: met haar, open source, generieke Transport Management Platform maakt zij logistieke en verkeersinformatie toegankelijk, speciaal voor de kleine transportondernemer die nu nog niet (volledig) geautomatiseerd is. Zo wordt toegang verleend tot o.a. alle Talking Traffic diensten en (via open API) tot applicaties van derden (bijvoorbeeld ladingbundelingsplatformen, verzekering etc.). Het geheel zorgt voor betere planning, minder files in en rondom de stad én vermindering van CO2 .

De trotse winnaar krijgt o.a. een co-financiering en netwerk-facilitatie aangeboden.

Voor persbericht klik HIER


Van links naar rechts: Henk Bos (RAI vereniging), Eric Sens (Deudekom), Marinus Brink (FiLogic), Annemarie Boereboom (Vialis) en Albert Veenstra (Dinalog)

De online Challenges

 • Challenge 1: Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten

  Challenge 1: Identificatiesysteem Logistieke Ontkoppel Punten

  12-sep-17 07:38 ⋅  0  900

  TLN en evofenedex zijn samen zogenaamde LOP (Logistieke Ontkoppel Punten) aan het ontwikkelen. Dit zijn plekken waar men tijdelijk kan ontkoppelen (LZV’s, combinaties etc.) op het (parkeer)terrein van mede vervoerders/verladers. Dit zijn vooralsnog geen officiële parkeerplaatsen maar binnen de gesloten LOP gebruikersgroep wel beschikbaar en reserveerbaar voor kortere periodes.

  door: Floor Bloem
 • Challenge 2: Logistieke Gemeentelijke Data

  Challenge 2: Logistieke Gemeentelijke Data

  12-sep-17 07:42 ⋅  0  962

  Onderzoek voor de 5 grootste gemeenten (A'dam, Utrecht, R'dam etc) hoe de logistiek relevante data nu wordt bijgehouden en hoe die digitaal ontsloten kan worden.

  door: Floor Bloem
 • Challenge 3: Duurzame Stedelijke Distributie

  Challenge 3: Duurzame Stedelijke Distributie

  12-sep-17 07:44 ⋅  0  985

  Er wordt veel gesproken over de vraag en mogelijkheden van duurzame stedelijke distributie. In de praktijk komt dit echter slechts schoorvoetend op gang. In meerdere steden zijn pilots en proefjes die allemaal maar moeilijk opschalen. Waarom is dat?

  door: Floor Bloem
 • Challenge 4: Toepassing OpenTripModel (OTM)

  Challenge 4: Toepassing OpenTripModel (OTM)

  12-sep-17 07:52 ⋅  0  1378

  Recentelijk is het zogenaamde OpenTripModel (OTM) als een Open Source data model ontwikkeld. Specifiek bedoeld om data uitwisseling tussen private en publieke bronnen te faciliteren.

  door: Floor Bloem

Laatste nieuws

Partners

 • MobiliteitsRAI

  MobiliteitsRAI  

  11-sep-17 12:13 ⋅ 0

 • NHTV

  NHTV  

  11-sep-17 12:10 ⋅ 0

 • RAI-vereniging

  RAI-vereniging  

  11-sep-17 12:10 ⋅ 0

 • TIP

  TIP  

  11-sep-17 12:10 ⋅ 0

 • TLN

  TLN  

  11-sep-17 12:10 ⋅ 0

 • TransportLAB

  TransportLAB  

  11-sep-17 12:18 ⋅ 0

Bekijk hier alle resultaten..

Sommige resultaten zijn uitgebreid beschreven andere wat meer summier. De jury heeft echter wel alle achterliggende informatie en zal op basis daarvan scoren.

Sponsored by

Waar doe je het voor ?

TransportLAB en partners zorg voor "carry-forward" van de beste inzending(en).

  Co-financiering tot 32.000 euro

  Coaching

  Gratis DutchMobilityInnovations.com community

  Markt introductie

  Introductie Innovatie Fondsen