MaaS-programma

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft samen met 7 regio's landelijk opschaalbare pilots ontwikkeld. Elke app heeft een andere focus op een beleidsdoel of doelgroep. En zoveel mogelijk vervoersaanbod dat de reiziger kan plannen, boeken én betalen. De MaaS-pilots starten gefaseerd in het najaar van 2020 en duren 2 tot 3 jaar. Als de pilots aanslaan, wil de Rijksoverheid met de makers van de apps verder gaan. Zodat de MaaS-apps blijven bestaan.

In nevenstaande film wordt uitgelegd hoe Mobility as a Service werkt.

Lid worden van de MaaS community? Registreer  en ontvang automatisch berichten én neem actief deel aan de community.

Zeven pilots

Voor het MaaS-programma hebben het ministerie en de zeven regio’s de volgende doelen geformuleerd:

Door het koppelen van reisdata en het aanbieden van zeven zeer gebruiksvriendelijke apps kan de reiziger kiezen uit alle combinaties aan vervoersmogelijkheden, en die plannen, boeken en betalen. De privacy van de reiziger wordt daarbij gegarandeerd. 

Het opdoen van MaaS­ervaringen en hiervan leren, en het uitbreiden van mobiliteitskennis. Goede toepassingen en voldoende gebruikers zijn daarbij voorwaarden.

Met MaaS een eerste stap zetten naar een duurzame vervoerstoekomst, waar bezit minder belangrijk is en dienstverlening juist belangrijker wordt.

 

Amsterdam Zuidas

Meer info 

Eindhoven

Meer info 

Groningen/Drenthe

Meer info 

Limburg

Meer info 

Rotterdam-Den Haag (inclusief Rotterdam The Hague Airport)

Meer info 

Twente

Meer info 

Utrecht-Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern

Meer info