Bezig met laden...

Arriva wint MaaS-pilot in Limburg | MaaS-programma | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" MaaS-programma "»" artikelen "»" Arriva wint MaaS-pilot in Limburg
MaaS-programma

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Arriva wint MaaS-pilot in Limburg

Arriva wint MaaS-pilot in Limburg

 /5
0 (0stemmen)

Via-GO: één app voor alle reizen in Limburg
Je reis plannen, boeken en betalen met één app, ook als het gaat om een grensoverschrijdende verplaatsing? Dat kan vanaf 2020 met de app Via-GO van Arriva. Naast gebruiksgemak biedt de app reizigers informatie over alle vervoersmogelijkheden, om snel en comfortabel van deur tot deur te reizen. Denk aan (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. Hiermee worden alternatieven voor de auto gestimuleerd, reizen gemakkelijker gemaakt en de bereikbaarheid verbeterd. De app geeft reizigers actueel en persoonlijk reisadvies en updates over vertragingen, files en alternatieve routes.

Deze pilot is een initiatief van de Provincie Limburg en het Ministerie van IenW. De provincie werkt voor de realisatie samen met Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. Naar verwachting wordt Via-Go begin 2020 gelanceerd voor reizigers in Limburg. Omdat met Via-GO door heel Nederland gereisd kan worden is de app ook beschikbaar voor mensen van buiten Limburg. De MaaS-pilot zal lopen tot en met eind 2021.

Arriva wint MaaS-pilot in Limburg
Middels een aanbesteding is Arriva geselecteerd als dienstverlener voor de pilot MaaS in Limburg. Arriva realiseert Via-Go in samenwerking met Tranzer en TURNN. Deze partners leveren bewezen technologie in de vorm van een multimodale reisplanner en mobile ticketing. In samenwerking met haar opdrachtgever start Arriva, om te beginnen in Limburg, campagnes om consumenten en bedrijven te bewegen naar duurzame mobiliteitsvormen. Na Limburg wordt Via-Go by Arriva ook geïntroduceerd in de rest van Nederland.

De regio Limburg is met deze MaaS-app een van de zeven regio’s die meedoen aan een nationale pilot van het Ministerie van IenW om reizen, ook grensoverschrijdend, makkelijker te maken en duurzame mobiliteit te stimuleren. 

Lees hier het persbericht van Arriva.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)