Bezig met laden...

Gaiyo app en pilot Utrecht decor voor programma SBS6 | MaaS-programma | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" MaaS-programma "»" artikelen "»" Gaiyo app en pilot Utrecht decor voor programma SBS6
MaaS-programma

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Gaiyo app en pilot Utrecht decor voor programma SBS6

Gaiyo app en pilot Utrecht decor voor programma SBS6

 /5
0 (0stemmen)

Utrecht, 15 december 2020 – De Utrechtse wijk Leidsche Rijn vormt het decor voor een speciale mobiliteitsaflevering van het SBS6 tv-programma Green Make Over. Zondag 20 december rond 16 uur is op SBS6 te zien hoe daar 3 gezinnen die erg verknocht zijn aan hun eigen auto de uitdaging aangaan om deze wekenlang te laten staan. Gaat het ze lukken én hoe gaat het ze bevallen? Gedurende deze periode leveren ze hun autosleutels in en krijgen ze toegang tot de Gaiyo (deel)vervoersapp. In de app kunnen ze alles regelen op het vlak van hun vervoer (van planning, reserveren, reizen tot afrekenen).

Wekenlang zonder eigen auto

Het tv-programma Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen die zelf al 20 jaar in Leidsche Rijn woont. “Er komen steeds meer bewoners bij in Leidsche Rijn en om in de spits het stadsdeel uit te komen is vanwege de vele auto’s op de weg soms ronduit lastig. Zeker toen thuiswerken nog niet de norm was voor de Corona-tijd. Er lijken ook veel auto’s voor de deur te staan bij mensen die ze helemaal niet vaak gebruiken. Het leek me daarom goed om via mijn eigen landelijke tv-serie aandacht aan dit onderwerp te besteden in mijn eigen wijk. In hoeverre zijn mensen in het steeds groter groeiende Leidsche Rijn bereid om voor andere vormen van mobiliteit te kiezen dan dat ze nu standaard doen.”

GAIYO

In het programma gebruiken de drie gezinnen de app Gaiyo die afgelopen week door De Volkskrant nog is benoemd tot de meest uitgebreide en toegankelijke vervoersapp. Via deze app kun je al jouw reizen plannen en eenvoudig combinaties van vervoersmiddelen boeken om van A naar B te reizen. De app helpt te kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van deur tot deur te reizen en geeft informatie over alle vervoersmiddelen: (deel)auto's, openbaar vervoer, (deel)fietsen, elektrische (deel)scooters en taxi's. De app biedt actueel reisadvies gebaseerd op persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook eigen vervoersmiddelen doen mee. Gaiyo is voor iedereen gratis te downloaden uit de app-stores. Tijdens de decembermaand krijgen gebruikers ter introductie gratis rijminuten bij de verschillende aanbieders van deelvervoer.

Klik hier voor de preview van het programma.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)