Bezig met laden...

Uitnodiging werksessie: Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit | MaaS-programma | DMI

home "»" Community's "»" MaaS-programma "»" artikelen "»" Uitnodiging werksessie: Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit
MaaS-programma

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Foto van Markus Winkler op Unsplash Uitnodiging werksessie: Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Uitnodiging werksessie: Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

 /5
0 (0stemmen)

Het “Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit” geldt voor werkgevers met 100 of meer werknemers en draagt bij aan het verduurzamen van mobiliteit zoals afgesproken in het Klimaatakkoord. 

Om de CO2-uitstoot op werkgebonden personenmobiliteit te reduceren, wordt het voor werkgevers verplicht jaarlijks gegevens aan te leveren over zowel de zakelijke mobiliteit als de woon-werkmobiliteit. Het doel van deze jaarlijkse gegevens is om werkgevers bewuste keuzes te laten maken en te stimuleren hun uitstoot te beperken. Zo krijgen we samen meer grip op de totale uitstoot en kunnen we ingrijpen als de klimaatdoelen uit zicht dreigen te raken.

Waarom een werksessie?

U, als dienstverlener in de mobiliteit, kunt helpen de klimaatopgave te realiseren. We doen graag een beroep op uw expertise. Het kabinet vindt het belangrijk dat het aanleveren van de jaarlijkse gegevens zo min mogelijk extra werk oplevert. Uw dienstverlening kan hierbij behulpzaam zijn. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt u daarom uit op woensdag 11 mei de mogelijke relevantie van het Besluit voor uw dienstverlening te bespreken.

Voordat de regelgeving in werking treedt, is het van belang dat de systemen voor het ontvangen van de gegevens goed aansluiten op de administraties van werkgevers. Er is de komende maanden dan ook voorzien in informatiebijeenkomsten, werksessies en praktijktoetsen om verschillende stakeholders zo goed mogelijk voor te bereiden en te betrekken. Uiteindelijk is het doel om een grote stap te zetten richting volledig CO2-vrij vervoer in 2050 en tegelijkertijd de kosten en lasten voor werkgevers zo laag mogelijk houden. Belangrijk is daarbij dat het besluit goed aansluit op de praktijk.

Hoe ziet de sessie er uit?

De werksessie bestaat uit twee delen. Allereerst wordt ingegaan op de aspecten van het Besluit die mogelijk relevant zijn voor uw dienstverlening. Het tweede deel van de sessie wordt benut om met u van gedachten te wisselen en (mogelijke) issues uit te diepen. Dit vindt plaats in kleine werkgroepjes.

Wat gebeurt er na de werksessie?

Met de uitkomsten van deze en een mogelijk tweede sessie verzoeken we (u) te ondersteunen bij de ontwikkeling van instrumenten die de vereiste data genereren. Ook worden de mogelijkheden voor werkgevers in de doelgroep (#8.000 bedrijven) om aan de op te leveren gegevens te komen gepubliceerd.

Hoe kunt u zich aanmelden voor 11 mei?

U zich hier aanmelden voor de werksessie. Deze vindt plaats op woensdag 11 mei 2022 van 14.00 tot 16.00 uur in Vergadercentrum Vredenburg, Vredenburg 19, 3511 BB Utrecht.

Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestigingsmail.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)