Bezig met laden...

Dragonfly versie TOMP-API officieel uitgebracht | MaaS-programma | DMI

home "»" Community's "»" MaaS-programma "»" artikelen "»" Dragonfly versie TOMP-API officieel uitgebracht
MaaS-programma

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Dragonfly versie TOMP-API officieel uitgebracht

Dragonfly versie TOMP-API officieel uitgebracht

 /5
0 (0stemmen)

De Dragonfly versie van de TOMP-API is nu officieel uitgebracht. Dit is gebeurd door de internationale TOMP werkgroep: een publiek-private samenwerking tussen MaaS providers, Transport Operators, andere mobiliteitsgerelateerde organisaties en overheden.  


De eerste uitrol van deze versie van de TOMP-API heeft de laatste paar maanden plaatsgevonden. Op basis van opgedane ervaringen en feedback van gebruikers heeft de TOMP-werkgroep verbeteringen doorgevoerd. De werkgroep is ervan overtuigd dat de Dragonfly versie van de API nu voor langere tijd stabiel is. Ook updates van de TOMP zijn in de  toekomst compatibel met deze Dragonfly versie.

Met bijna twee jaar open ontwikkeling is de TOMP-API nu in staat om een volledige MaaS-reis te plannen, boeken en ondersteunen in de dialoog tussen MaaS Dienstverleners en Vervoersaanbieders. De gegevensuitwisseling via de TOMP omvat alle informatie met betrekking tot het plannen, reserveren, boeken, betalen én de reisondersteuning.

De blauwdruk Dragonfly versie 1.0.0 vind je hier (in het Engels).

Meer informatie over TOMP lees je hier.


Over TOMP

De TOMP-WG (Transport Operator to MaaS Provider - Working Group) is een initiatief van aanbieders van deelvervoer in Nederland met het Ministerie van IenW. Zij heeft als hoofddoel het creëren van een gestandaardiseerde dialoog voor de technische communicatie tussen vervoerders en MaaS-aanbieders. Dit gebeurt in het MaaS-ecosysteem door middel van een API (Applicable Programming Interface). Het vergemakkelijkt de uitwisseling van gegevens bij de implementatie van MaaS.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)