MaaS-programma

Welkom

Deze community is voor geïnteresseerden in het MaaS-programma. Een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s. Hierin staan zeven nationale MaaS-pilots centraal. Elke pilot heeft een andere focus op een beleidsdoel of doelgroep. En elke pilot krijgt een MaaS-app: al het mogelijke vervoer plannen, boeken en betalen via één app.    

In de MaaS-apps staat de reiziger centraal. Zijn of haar reisgegevens zijn anoniem. Deze worden samen met die van andere gebruikers gebundeld en geanalyseerd. Zo ontstaan mogelijk inzichten die bijdragen aan oplossingen. Voor bijvoorbeeld CO2-doelstellingen, fileproblematiek, druk op het openbaar vervoer en betaalbaarheid. De reiziger profiteert hier weer van. 

Informatie

Hier vind je informatie over het MaaS-programma. Zoals over de MaaS-pilots, de aanbestedingsprocedure, plenaire sessies en nieuwsberichten. Ook kunnen bedrijven zich presenteren en in contact komen met andere relevante spelers in de MaaS-keten.

Lid worden?

Als lid ontvang je automatisch berichten en kun je actief bijdragen. Aanmelden kan hier.

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie KNV: MaaS-Lab goed begin van de ‘transition twenties’

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie verwelkomde Koninklijk Nederlands Vervoer gisteren haar nieuwste leden, een twintigtal marktpartijen die deelnemen aan het MaaS-Lab (het nieuwste KNV-initiatief). Het MaaS-Lab presenteerde tevens haar visie tijdens de receptie die verder in het teken stond van de plannen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Europese Green Deal.

MaaS-video

Podcasts