MaaS-programma

Welkom

Deze community is voor geïnteresseerden in het MaaS-programma. Een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s. Hierin staan zeven nationale MaaS-pilots centraal. Elke pilot heeft een andere focus op een beleidsdoel of doelgroep. En elke pilot krijgt een MaaS-app: al het mogelijke vervoer plannen, boeken en betalen via één app.    

In de MaaS-apps staat de reiziger centraal. Zijn of haar reisgegevens zijn anoniem. Deze worden samen met die van andere gebruikers gebundeld en geanalyseerd. Zo ontstaan mogelijk inzichten die bijdragen aan oplossingen. Voor bijvoorbeeld CO2-doelstellingen, fileproblematiek, druk op het openbaar vervoer en betaalbaarheid. De reiziger profiteert hier weer van. 

Informatie

Hier vind je informatie over het MaaS-programma. Zoals over de MaaS-pilots, de aanbestedingsprocedure, plenaire sessies en nieuwsberichten. Ook kunnen bedrijven zich presenteren en in contact komen met andere relevante spelers in de MaaS-keten.

Lid worden?

Als lid ontvang je automatisch berichten en kun je actief bijdragen. Aanmelden kan hier.

Nieuws

MaaS-Lab gaat van start

De bij het MaaS-Lab aangesloten partijen hebben op 12 december 2019 in Den Haag het startsein gegeven voor een nieuwe beweging. Vervoerders, Mobility as a Service (MaaS)-aanbieders en platformen hebben de handen ineen geslagen om samen een open MaaS-ecosysteem te bouwen. Op dinsdag 4 februari 2020 presenteert de nieuwe beweging een gezamenlijk opgestelde visie tijdens de KNV-Nieuwjaarsreceptie.

MaaS-pilot helpt Brainport Eindhoven duurzaam bereikbaar te houden

Vanaf komend jaar gaan medewerkers van gemeente Eindhoven en ASML gebruikmaken van de app TURNN van de ICT Group N.V.. Deze app is onderdeel van een pilot waarmee gemeente, ASML en Brainport Development alternatieven voor de auto stimuleren, reizen gemakkelijker maken en de bereikbaarheid van Brainport Eindhoven verbeteren. De pilot in Eindhoven is een van de zeven nationale MaaS-pilots die het ministerie van IenW in samenwerking met regionale overheden organiseert.

Pon wint MaaS-pilot Rotterdam Den Haag en airport

In deze Mobility as a Service-pilot is het doel om  met één app alle vervoermiddelen in de regio te plannen, boeken, betalen en reizen. Een samenwerkingsverband, uit de raamovereenkomst van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, onder leiding van Mobility Services & Retail (Pon) gaat hiermee in de regio Rotterdam Den Haag aan de slag.

MaaS-video

Podcasts