Bezig met laden...

Amsterdam Zuidas | MaaS-programma | DMI

home "»" Community's "»" Amsterdam Zuidas  
MaaS-programma

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Amsterdam Zuidas

Amsterdam wordt steeds drukker. Op de A10 Zuid en de omliggende snelwegen is sprake van een grote filedruk. De komende jaren zal die door grote wegwerkzaamheden voor het project Zuidasdok nog verder toenemen. In Amsterdam is bovendien sprake van toenemende druk op de openbare ruimte. 

Doel: het structureel verbeteren van de bereikbaarheid van de Zuidas. Hoe? Door een zakelijke MaaS­app. Deze moet zo snel mogelijk opschalen naar meerdere doelgroepen en ook de Metropoolregio Amsterdam gaan bedienen, om uiteindelijk een landelijke dekking te hebben. Dit wordt bereikt omdat de MaaS­app een serieus alternatief gaat vormen voor de auto en de reiziger flexibiliteit en keuzevrijheid biedt.  

Doelgroepen: primaire focus is het bedienen van de zakelijke reiziger. De wens is om de MaaS­app zo snel mogelijk uit te breiden naar andere doelgroepen. Zoals bewoners en bezoekers van grote evenementen.

Bijzonderheden: de aanbesteding MaaS Zuidas is in co­creatie met toonaangevende werkgevers opgesteld. Ook toekomstige gebruikers zijn betrokken. Onder andere door twee eerdere gebruikersexperimenten en een diepgaand doelgroepen­ en drijfveren onderzoek.

Pagina's

Contactpersoon MaaS-pilot Amsterdam Zuidas:

Marcel van Lieshout  en Maryse de Oliveira Martins