MaaS Regional Pilots

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.

Waarom deze Community?

Deze community is voor alle geïnteresseerden in de aanpak die Rijk en regio’s gezamenlijk hebben op het gebied van Mobility as a Service (MaaS). In het speciaal gaat dit om de 7 MaaS-pilots. Deze pilots worden opgezet om gezamenlijk ervaring op te doen met MaaS. Onder MaaS wordt verstaan: het plannen, boeken en betalen van een reis middels een digitaal platform. Ook ondersteuning gedurende een reis vormt een onderdeel van MaaS. Reizigers krijgen hierbij een aanbod dat is gebaseerd op hun persoonlijke voorkeuren.

Wat kun je hier doen?

In deze community kan je alle informatie vinden over de MaaS-pilots, aanbestedingsprocedure, plenaire sessies, relevante nieuwsberichten en contactpersonen van zowel overheden als bedrijven. Ook is het voor bedrijven mogelijk zich te presenteren en in contact te komen met andere relevante spelers in de MaaS-keten. 

Als je actief wilt bijdragen of automatisch berichten wilt ontvangen dan kun je HIER REGISTREREN.

 

Laatste nieuws

 • Presentaties Open Mobility Conference van de MaaS-alliance

  Presentaties Open Mobility Conference van de MaaS-alliance

  07-mei-19 11:11 ⋅  0

  In dit artikel vind je de presentaties die zijn gegeven tijdensde Open Mobility Conference van de MaaS-alliance op 11 april in Brussel

 • Brief staatssecretaris van IenW n.a.v. advies ACM over regulering OV Betaalmarkt

  Brief staatssecretaris van IenW n.a.v. advies ACM over regulering OV Betaalmarkt

  11-mrt-19 15:20 ⋅  0

  Op 7 maart 2019 heeft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven - Van der Meer, in een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer haar reactie doen toekomen op het advies van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over regulering van de OV-betaalmarkt van 31 augustus 2018. Hiermee geeft zij tevens invulling aan haar toezegging uit het algemeen overleg OV, OV-chipkaart en Taxi van 20 september 2018.

 • Is de wet een hulpmiddel of struikelblok voor MaaS?

  Is de wet een hulpmiddel of struikelblok voor MaaS?

  07-mrt-19 12:50 ⋅  0

  Bij het bedenken en uitvoeren van plannen voor Mobility as a Service (MaaS) vormen wetten en regels soms een belemmering. Maar diezelfde wetten en regels bieden ook kansen. Jan Reinier van Angeren is advocaat bij Stibbe. Hij sprak tijdens het MaaS Congres over de mogelijkheden en belemmeringen van wetgeving voor MaaS.

 • Impact MaaS, nieuwe mobiliteit en autonome voertuigen op steden

  Impact MaaS, nieuwe mobiliteit en autonome voertuigen op steden

  27-feb-19 12:42 ⋅  0

  “MaaS and Autonomous Vehicles go beyond transportation,” zo vatte Nico Larco vrijdag 22 februari kort en krachtig de impact van nieuwe mobiliteit op toekomstige steden samen. De Amerikaanse professor sprak bij het ministerie op uitnodiging van het programma Mobility as as Service (MaaS).

 • Gunning eerste MaaS-pilots in mei, 24 partijen in totaal in de race

  Gunning eerste MaaS-pilots in mei, 24 partijen in totaal in de race

  21-feb-19 14:26 ⋅  0

  De planning is dat de eerste MaaS-pilots in mei gegund worden: die in Eindhoven en Utrecht. In juli moet meer dan de helft gegund zijn. 24 partijen maken kans om de pilots te gaan draaien. Snel na de gunning moeten de eerste resultaten zichtbaar worden. Dat vertelde Eric Mink, projectmanager innovatieve mobiliteit bij het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, op de tweede editie van het MaaS Congres in Rotterdam.

 • Kick-off zeven landelijke MaaS-pilots

  Kick-off zeven landelijke MaaS-pilots

  18-feb-19 16:29 ⋅  0

  24 partijen hebben zich eind 2018 gekwalificeerd voor de landelijke Raamovereenkomst Mobility as a Service (MaaS). Alle 24 kunnen nu meedoen aan de mini-competities voor zeven regionale MaaS-pilots. Als kick-off voor deze nieuwe fase in het MaaS-project kwamen de geselecteerde partijen, de deelnemende regio’s en het MaaS-team van het ministerie van IenW op 29 januari bijeen in Utrecht.

Schetsen MaaS

Community Managers

Liselotte Bingen 

Voor vragen over toegang tot deze community of andere algemene vragen kun je bij hen terecht.

Publieke Subcommunities

Recente activiteit

 • Geen activiteiten om te tonen.