Bezig met laden...

Overweldigende belangstelling informatiebijeenkomst MaaS | Nationale MaaS-pilots | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Nationale MaaS-pilots "»" artikelen "»" Overweldigende belangstelling informatiebijeenkomst MaaS
Nationale MaaS-pilots

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Overweldigende belangstelling informatiebijeenkomst MaaS

 /5
0 (0stemmen)

Kleur bekennen, kennismaken en informatie ophalen… Onder grote belangstelling is op 18 juli de aanbesteding van zeven regionale pilots voor Mobility as a Service (MaaS) afgetrapt. Hoewel voor een groot deel van Nederland al vakantietijd, waren zo’n 160 vertegenwoordigers van mobiliteitspartijen hiervoor naar Utrecht gekomen. Onder begeleiding van dagvoorzitter Caspar de Jonge gaf Eric Mink van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hen uitgebreid tekst en uitleg over de route en de planning.

 

Tinder voor tender

Naast informatie was een tweede groot doel van de middag, het onderling laten kennismaken van potentiële samenwerkingspartners. Door bij binnenkomst maximaal zeven gekleurde stickers op de eigen badge te plakken, konden deelnemers aangeven welke voor MaaS benodigde functionaliteiten men zelf al bezat (Persoonlijke aspecten en voorkeuren, Plannen, Boeken, Reizen, Ondersteunen, Aanpassen, Betalen). Rondom het plenaire programma was het op die manier eenvoudig om contact te leggen met ‘andere kleuren’, om samen een compleet plaatje te creëren. Tinder voor tender, zo werd dit speeddaten in de wandelgangen al genoemd. In ieder geval werden volop kaartjes uitgewisseld. “Pas op met partijen die alle zeven kleuren op hun badge hebben,” aldus De Jonge quasi grappend. “Als dat klopt, was MaaS er al lang geweest.”

 

Pre-competitieve dialoog

In het plenaire programma lag de focus met name op uitleg over de aanstaande pre-competitieve dialoog en het daarop volgende tendertraject voor een landelijke raamovereenkomst. Veelal zal dit met consortia van meerdere bedrijven zijn, zo verwacht het MaaS-team. Vandaar de inzet op de zeven functionaliteiten en samenwerking en kennismaking. Onder de geselecteerde bedrijven organiseren de regio’s vervolgens ieder hun eigen mini-competitie voor het uitvoeren van de specifieke pilots. Mink over de pre-competitieve dialoog: “Wij nodigen jullie uit om op onze plannen te schieten en horen graag jullie visie over onze gedachten. MaaS is een puzzel die wij samen moeten maken. Met elkaar gaan wij een hele nieuwe wereld in. Overheid en bedrijfsleven moeten MaaS samen verder brengen.”

 

Voor de aanwezige mobiliteitspartijen was wel enige haast geboden. Zover nog niet gedaan, is voor deelname aan de pre-competitieve dialoog tot 20 juli, 12.00 uur de mogelijkheid om te registreren. Met de geselecteerde partijen worden in augustus verschillende bijeenkomsten gehouden. De planning is om rond 17 september de uitvraag voor de raamovereenkomst op Tenderned te zetten. Op 7 december moet het geheel definitief zijn gegund. Mink: “Ik ben overtuigd dat de regio’s direct daarna met hun pilots starten; we willen aan de slag!”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)