Bezig met laden...

Eindhoven start met MaaS: alle manieren van vervoer in één overzicht | Nationale MaaS-pilots | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Nationale MaaS-pilots "»" artikelen "»" Eindhoven start met MaaS: alle manieren van vervoer in één overzicht
Nationale MaaS-pilots

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Eindhoven start met MaaS: alle manieren van vervoer in één overzicht

 /5
0 (0stemmen)

Zie hier de originele publicatie: https://www.ed.nl/eindhoven/eindhoven-start-met-maas-alle-manieren-van-vervoer-in-een-overzicht~a6c2983e/

Eindhoven start met MaaS: alle manieren van vervoer in één overzicht

EINDHOVEN - Eindhoven start eind dit jaar met een proef waarbij in één oogopslag duidelijk wordt of je met de bus, trein, fiets of (deel)auto van A naar B rijdt. Eerst voor medewerkers van de gemeente en ASML, uiteindelijk moet iedereen er van gebruik kunnen maken. 

De manier van vervoeren verandert in rap tempo. Jongeren bezitten geen auto meer en zelfs voor een fiets wordt een abonnement afgesloten. Hoog tijd voor overheden om hierop in te spelen door te faciliteren in slim gebruik van vervoersmiddelen in plaats van bezit. Dit wordt MaaS genoemd: Mobility-as-a-Service. 

MaaS is geen nieuwe app of dienst, maar het staat voor de verandering van mobiliteit in zijn geheel. Hierbij koopt de consument mobiliteit in, in plaats van te investeren in eigen transportmiddelen. In de nabije toekomst wordt dus met één druk op de knop duidelijk of je de bus, trein of (deel)fiets pakt. Dit kan wel in de vorm van een app uitpakken. Een soort 9292OV, maar dan voor alle manieren van vervoer.  

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert 20 miljoen euro in proefprojecten waarbij de reiziger centraal staat. Daarvan starten dit jaar zeven pilots, waaronder een in Eindhoven. De gemeente werkt aan een organisatie die in 2025 CO2-emissievrij en 100% duurzaam is. ,,Dit is de reden dat de Gemeente Eindhoven wil experimenteren met MaaS. Zij wil voor haar eigen organisatie een MaaS-project organiseren waarbij de focus ligt op duurzame en CO2-emissievrije mobiliteitsbewegingen. Daarnaast moet MaaS een rol gaan spelen bij de bereikbaarheid van de regio,” legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

ASML en Brainport Smart Mobility

De stad - en daarmee Brainport - groeit. Dat betekent ook dat meer mensen zich voortbewegen, meer woonruimte zoeken en dat inwoners en forenzen zich meer in het centrum bevinden dan wel op campussen en andere locaties. Bedrijventerrein De Run is hier een voorbeeld van, waar onder andere ASML zit gevestigd. ASML is daarom de eerste partner in het MaaS-project en om te zorgen dat andere bedrijven zich hier makkelijk bij aan kunnen sluiten is Brainport Smart Mobility de derde partner. 

ASML en de lokale overheden (Eindhoven en Veldhoven) werken samen met het Rijk en provincie aan een pakket van maatregelen van effectieve en duurzame oplossingen voor de bereikbaarheid van De Run in Veldhoven. Wanneer de aanbieder van de MaaS-dienst bekend is, gaat ASML over de precieze invulling. Vanuit Brainport Smart Mobility worden projecten gestart en versneld die bijdragen aan aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en economie van de regio. 

De gemeente verwacht eind dit jaar te starten met de pilot. ,,De pilot is vooralsnog bedoeld voor de medewerkers van de gemeente Eindhoven en ASML. Via Brainport Smart Mobility worden in een later stadium andere regionale gemeenten en werkgevers benaderd,” zegt de woordvoerder. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen er gebruik van kan maken, zowel zakelijk als privé. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van het aanbod van de uiteindelijke MaaS dienstverlener.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)