Bezig met laden...

MaaS-datastandaarden internationaal overgenomen | Nationale MaaS-pilots | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Nationale MaaS-pilots "»" artikelen "»" MaaS-datastandaarden internationaal overgenomen
Nationale MaaS-pilots

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

MaaS-datastandaarden internationaal overgenomen

 /5
0 (0stemmen)

ITS

Op maandag 3 juni vond de bijeenkomst ‘Smart Mobility. Dutch Reality’, als opening van het Europese ITS Congres, plaats. Ruim tweehonderd bezoekers kwamen bijeen, in het Pullman hotel te Eindhoven. Alle lagen van de overheid en veel verschillende marktpartijen waren goed vertegenwoordigd.

Minister Cora van Nieuwenhuizen vertelde over hoe Smart Mobility de infrastructuur en het mobiliteitssysteem kan verbeteren. Het recentste voorbeeld was van die ochtend: door een kop-staartbotsing ontstond een file waar de minister in terechtkwam. Met adaptive cruise control kunnen zulke vertragingen worden voorkomen, zei ze.

Vervolgens werd een video getoond van Mobility as a Service (MaaS). Hierin komt naar voren wat MaaS inhoudt en hoe zeven nationale MaaS-pilots, in zeven regio’s en met zeven apps, zijn opgezet. Er dat het ministerie en de regio’s samen met vervoerders en MaaS-aanbieders het totale mobiliteitssysteem vanuit de data willen optimaliseren. Uiteraard op basis van anonieme geaggregeerde data.

De dagvoorzitter, Joost Hoebink, nodigde Jacob Bangsgaard, voorzitter van de MaaS Alliance, Eric ter Hark, voorzitter van de Benelux Business Round Table en Luuk Blom, SG van Benelux Union op het podium uit. Er verscheen een enorme achterwand, daarop de Erasmusbrug. In beeld een aantal modaliteiten die een reiziger tot zijn beschikking heeft. In dit geval een auto, fiets, tram en een watertaxi. Een mooie brug naar de zeven MaaS-apps. Want via die apps kan een reiziger straks met alle modaliteiten reizen. En ze ook nog plannen, boeken en betalen.  

Jacob Bangsgaard benadrukte de complexiteit van MaaS. Om dit te realiseren moeten veel partijen bij elkaar worden gebracht en data uitgewisseld worden, zei hij. Eric ter Hark vulde hem aan, hij zei dat er binnen bedrijven veel behoefte is om MaaS ook grensoverschrijdend te maken. Hij prees dan ook de pilot in Limburg, die hier stappen voor gaat zetten. Luuk Blom benoemde dat Nederland dé koploper is in de ontwikkelingen op het gebied van MaaS.

Hierna maakte de minister twee mijlpalen bekend. De eerste was dat de MaaS-datastandaarden, ontwikkeld door het ministerie en diverse marktpartijen, niet alleen nationaal maar ook internationaal worden overgenomen. Waarna ze de blauwdruk voor de API deelmobiliteit (versie 1.0) overhandigde aan Jacob Bangsgaard, Eric ter Hark en Luuk Blom. De tweede mijlpaal betrof de internationale samenwerking tussen Nederland, België en Noordrijn-Westfalen aangaande samenwerking voor de realisatie van een standaard voor internationaal OV-betalen. Van 4 t/m 6 juni zijn tijdens het ITS congres nog tientallen interessante presentaties en paneldiscussies over MaaS gehouden. Het was een prima gelegenheid om met bedrijven en overheden van gedachten te wisselen over de verdere ontwikkeling van MaaS.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)