Bezig met laden...

Wet voor testen volledig zelfrijdende auto's naar Tweede Kamer | MobilitymoveZ.NL | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" MobilitymoveZ.NL "»" artikelen "»" Wet voor testen volledig zelfrijdende auto's naar Tweede Kamer
MobilitymoveZ.NL

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Wet voor testen volledig zelfrijdende auto's naar Tweede Kamer

 /5
0 (0stemmen)

Wet voor testen volledig zelfrijdende auto's naar Tweede Kamer 

Het wetsvoorstel dat het testen van zelfrijdende auto's zonder chauffeur op de openbare weg wil toestaan, is naar de Tweede Kamer gestuurd.
De zogenoemde Experimenteerwet zelfrijdende auto’s van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) moet het testen van de nieuwste zelfrijdende auto's mogelijk maken, meldt de Rijksoverheid.

Als het wetsvoorstel door de Kamer wordt aangenomen, kan de minister vergunningen gaan afgeven voor tests met zelfrijdende auto's zonder chauffeur op de openbare weg. Tests met zelfrijdende auto's waar nog wel een chauffeur in zit, zijn sinds 2015 in Nederland toegestaan.

Met de nieuwe wet mogen ook auto's met een bestuurder op afstand de openbare weg op. Met de nieuwe wet wil Nederland een nieuwe stap zetten richting een Europese afspraak over zelfrijdende auto's.

Eerder dit jaar spraken de Europese landen onderling af dat alle EU-lidstaten in 2019 klaar moeten zijn voor zelfrijdende auto's op de openbare weg. Daar hoort ook een gezamenlijk communicatiesysteem bij, zodat zelfrijdende auto's in de hele EU met elkaar kunnen communiceren.

De uiteindelijke vergunning zal ingaan op waar, wanneer, onder welke weersomstandigheden en voor hoe lang zelfrijdende auto's zonder chauffeur de weg op mogen. "Door te experimenteren is Nederland straks goed voorbereid op de toekomst", licht de overheid toe.


Documentatie

Lees HIER alle documentatie en wetsvoorstellen over dit onderwerp

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)