MaaS-pilot Amsterdam Zuidas

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
MaaS-pilot Amsterdam Zuidas
Openbare Community  ·  MaaS-programma

Banner Amsterdam


Over deze pilot

Doelstelling van de MaaS-pilot Amsterdam Zuidas is het structureel verbeteren van de bereikbaarheid van de Zuidas, door een zakelijke MaaS-dienst te realiseren (die snel door kan schalen naar andere doelgroepen en buiten de Zuidas), doordat deze een serieus alternatief kan vormen voor de auto en reizigers flexibiliteit biedt.  

Amsterdam wordt steeds drukker en de druk op de openbare ruimte neemt toe. Op de A10-zuid en omliggende snelwegen is op dit moment al sprake van een grote filedruk, die de komende jaren door grote wegwerkzaamheden aan de weg in het kader van het project Zuidasdok nog verder toe zal nemen. In Amsterdam is er bovendien sprake van toenemende druk op de openbare ruimte.

In de pilot MaaS Zuidas werken overheden en toonaangevende werkgevers in en om Zuidas samen om een MaaS-dienst mogelijk te maken. Overheden subsidiëren de onrendabele top van het versneld ontwikkelen van een top-notch MaaS-dienst. Betrokken werkgevers fungeren als betalende klanten en bieden de dienst aan hun medewerkers aan. De concept-uitvraag MaaS Zuidas is daarom in co-creatie met werkgevers opgesteld. Ook toekomstige gebruikers zijn betrokken, onder andere door middel van twee eerdere gebruikersexperimenten onder de noemer Zuidas Mobility Experience. De feedback en inzichten uit deze pilots zijn verwerkt in de nadere uitvraag.

  • MaaS-Lab gaat van start

    De bij het MaaS-Lab aangesloten partijen hebben op 12 december 2019 in Den Haag het startsein gegeven voor een nieuwe beweging. Vervoerders, Mobility as a Service (MaaS)-aanbieders en platformen hebben de handen ineen geslagen om samen een open MaaS-ecosysteem te bouwen. Op dinsdag 4 februari 2020 presenteert de nieuwe beweging een gezamenlijk opgestelde visie tijdens de KNV-Nieuwjaarsreceptie.

  • MaaS-pilot helpt Brainport Eindhoven duurzaam bereikbaar te houden

    Vanaf komend jaar gaan medewerkers van gemeente Eindhoven en ASML gebruikmaken van de app TURNN van de ICT Group N.V.. Deze app is onderdeel van een pilot waarmee gemeente, ASML en Brainport Development alternatieven voor de auto stimuleren, reizen gemakkelijker maken en de bereikbaarheid van Brainport Eindhoven verbeteren. De pilot in Eindhoven is een van de zeven nationale MaaS-pilots die het ministerie van IenW in samenwerking met regionale overheden organiseert.

MaaS-pilots communitymanager

  Liselotte Bingen 

Voor vragen over toegang tot deze community of andere algemene vragen kun je bij Liselotte terecht. 

Consultatiedag 29 nov 2017