MaaS-pilot Rotterdam - Den Haag (inclusief airport)

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
MaaS-pilot Rotterdam - Den Haag (inclusief airport)
Openbare Community  ·  MaaS-programma

Rdam Banner


Over deze pilot

De pilot RDH+A is een nationale pilot gericht op de ontwikkeling van MaaS voor alle reizigers en alle mogelijke vervoermiddelen in de regio Rotterdam - Den Haag (inclusief Airport). Het Rijk en de regionale overheden willen dat de keuze in vervoer van en in de metropoolregio wordt vergroot en de dienstverlening wordt verbeterd. Hierdoor krijgen reizigers meer keuze en kunnen zij gemakkelijker een (multimodale) reis plannen, boeken, reizen, aanpassen en betalen op basis van hun persoonlijke voorkeuren.

Gekoppeld aan de afspraken uit het BO-MIRT willen we dat de MaaS-pilot in deze regio bijdraagt aan de volgende regionale doelen:

  1. De verstedelijkingsopgave in de regio zonder extra mobiliteitsuitstoot helpen vormgeven, denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de Binckhorst en CID in Den Haag maar ook elders in de regio;
  2. De druk op het huidige (stedelijke) ov-systeem in de regio verlichten/capaciteit van het openbaar vervoer beter benutten;
  3. De druk op het mobiliteitssysteem in de regio verlichten, o.a. bij de oeververbindingen in Rotterdam;
  4. Kansen voor mensen in de regio bieden die nu onvoldoende vervoersopties hebben (dus ook betaalbare opties aanbieden).

Specifiek aandachtsgebied binnen deze pilot is de luchthaven Rotterdam The Hague Airport en de (internationale) reiziger die van de luchthaven gebruikmaakt. De luchthaven kent een grote bereikbaarheidsopgave. De luchthaven is op dit moment alleen met de eigen auto of taxi echt goed bereikbaar. Het verbeteren van de multimodale bereikbaarheid voor de reiziger biedt ook kansen voor mensen die op de luchthaven werken. MaaS kan een ‘seamless’ en ‘smooth’ deur-tot-deur reis mogelijk maken  en de servicegraad voor de reiziger verhogen. Via de MaaS-dienstverlener ontstaat transparantie in de vraag naar mobiliteit die kan leiden tot het ontwikkelen van nieuwe producten of aanpassing van diensten.

Consultatiedag 29 nov 2017

MaaS-pilots communitymanager

Liselotte Bingen 

Voor vragen over toegang tot deze community of andere algemene vragen kun je bij Liselotte terecht.

Contactpersonen MaaS-pilot Rotterdam - Den Haag (inclusief Airport)

Recente activiteit

  • Geen activiteiten om te tonen.