Delen

  • Webinar: De winst van ‘alle data op orde’

    Welke gevolgen heeft de afspraak ‘eind 2023 alle Mobiliteitsdata op orde’ voor wegbeheerders? En wat zijn goede (regionale) voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van verkeer en mobiliteit? Op 19 juni bespraken inleider Ineke Meijer en gespreksleider Erik Wegh onder andere deze vragen tijdens een interactief webinar, dat volgens de deelnemers naast kennis en inzicht vooral ‘licht in het data-oerwoud’ bracht.

  • Metropoolregio Amsterdam geeft kijkje in digitale keuken

    Prachtig allemaal, dat data verzamelen. Maar wat doen we ermee en vooral, wat kunnen we ermee? En hoe kan data helpen bij (regionaal en lokaal) beleid en beheer? Jasper Soetendal (data-expert MRA-platform smart mobility), Vincent Lau en Alex Smienk (Regionaal Datateam Noord-Holland en Flevoland) gaven antwoord tijdens een interactief webinar ‘Data en digitalisering mobiliteit’ op 9 juni.

  • Open parkeerdata belangrijk voor bereikbare en leefbare stad

    Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) en het ministerie van IenW hebben de handen ineengeslagen om parkeerdata beter te ontsluiten. Over vier jaar moet 95 procent van de parkeerdata als open data beschikbaar zijn. Er wordt door beide partijen en een groot aantal stakeholders zoals gemeenten hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

 Bekijk al het nieuws

Samen Digitaliseren

We leven in een informatiemaatschappij waar iedereen overal gebruik maakt van online informatie. Reizigers en vervoerders van goederen worden in toenemende mate digitaal ondersteund in hun reis en werkzaamheden. Denk aan reisadviezen via de smartphone of het huren van een deelauto, of de adaptive cruise control in je auto. Al die middelen vereisen een constante stroom van data. Daarvoor moet data beschikbaar zijn én vooral ook van de juiste kwaliteit.

 

In het Bestuurlijk Overleg MIRT van november 2018 hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en alle landsdelen daarover afspraken gemaakt. Eind 2023 zorgen we er met elkaar voor dat alle publieke data, dus data van overheden, voor 90% op orde is.

 

Onder die digitaliseringsopgave zetten we samen de schouders.

  Bekijk alle events