Flow transport centraal, what else?

Afgelopen week hebben we het weer mét elkaar gefikst: de experience week connected transport Het was een week waarin we met 250 trucks – geïntegreerd in logistieke ketens van retail-, container- en bloementransport – geëxperimenteerd hebben met vrachtwagentreintjes gekoppeld aan slimme verkeerslichten. Waarbij we niet alleen truckplatooning in de praktijk hebben gesimuleerd, maar vooral in combinatie met tovergroen. Waarmee door slimme inzet van beschikbare IoT-technieken en datasharing twee...

Trucks die 'treintje rijden', krijgen in Helmond groen licht

Sneller groen voor vrachtwagens, ook als ze in colonne rijden. Dat kan dankzij een nieuwe app, blijkt tijdens een proefrit in Helmond.  Vrachtwagenchauffeur Mark Wijn hoeft alleen zijn stuur vast te houden. De DAF CF past de snelheid uit zichzelf aan op die van zijn collega voor hem. De collega die achter hem rijdt, ervaart hetzelfde gemak. Ook comfortabel: praktisch alle stoplichten tussen Helmond en Deurne springen op groen als de colonne van drie trucks woensdagochtend op pad is.

Groen! Deze vrachtwagens hoeven in Helmond (bijna) nooit meer te stoppen

HELMOND - Vrachtwagens van transportbedrijf Van den Broek logistics in Helmond hebben voortaan groen licht als ze over de N270, die dwars door de stad loopt, rijden. Dat kan dankzij een speciaal ontwikkelde smartphone app die met de stoplichten communiceert. De gemeente Helmond steunt het initiatief voor een beter milieu en betere doorstroming in het verkeer. 

Menu