Bezig met laden...

Testpanel Logistieke data | Data voor Logistiek | DMI

home "»" Community's "»" Data voor Logistiek "»" blogs "»" Paul Swaak "»" Testpanel Logistieke data
Data voor Logistiek

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Testpanel Logistieke data

Testpanel Logistieke data

 /5
0 (0stemmen)

Testpanel Logistieke data

Digitale Logistieke data ondersteunt de planner van een transportbedrijf of transportafdeling. Bij voorkeur geïntegreerd in Transport Management Systemen, Fleet Management Systemen en navigatieoplossingen. De data en de techniek om dit te realiseren zijn nu beschikbaar vanuit het initiatief Logistieke Data.


In opdracht van I&W haalt data science bedrijf Matrixian logistieke data op bij gemeenten en wegbeheerders, controleert de volledigheid en kwaliteit en maakt ze via een interactieve kaart (https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1145/tl-logistic-data/data) of een zogenoemde API koppeling beschikbaar voor de sector

Waarom een testpanel?

Kwaliteit van data kent 2 aspecten: technisch en inhoudelijk. De Matrixian Group is verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van de data maar heeft onvoldoende kennis en capaciteit in huis om alle data inhoudelijk te testen. Hiervoor is de feedback van de eindgebruikers nodig. Het doel is dat de eindgebruiker continue meewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de data. Deze feedback gaan we slim organiseren. De eindgebruiker kan vanuit de kaartviewer en mogelijk in de toekomst vanuit zijn eigen TMS direct feedback geven op een data element. De Matrixian Group verwerkt en analyseert de feedback in afstemming met de bron (wegbeheerder) en past indien nodig de data aan. Daarnaast kunnen eindgebruikers feedback geven op verbeteringen, nieuwe functionaliteit, andere data elementen. 

De feedback organiseren we in 2 lagen: Een testpanel en de gebruikerscommunity.

Testpanel

Het betreft een tijdelijke testpanel om de bruikbaarheid en kwaliteit van de data in een korte periode te beoordelen. Is de kwaliteit van de data goed genoeg en biedt het platform voldoende functionaliteiten. Mede op basis van het advies van het testpanel wordt bepaald met welke snelheid de uitrol van Logistieke Data naar de sector zal plaatsvinden.

De rol van het testpanel is tijdelijk maar zal overgaan in een rol als klankbordgroep Logistieke Data

Gebruikerscommunity

In de toekomst krijgt de gebruikerscommunity een belangrijke rol bij het geven van feedback. Meer info volgt.

Wat verwachten wij van deelnemers aan het testpanel?

Van deelnemers aan het testpanel verwachten wij dat zij actief aan de slag gaan met de beschikbare Logistieke Data. Het testpanel bestaat uit een brede groep personen vanuit verschillende regio’s en actief in verschillende deelsegmenten van de logistiek. Deelnemers bestuderen die data waarover ze kennis hebben en die relevant is en betrekken hier planner en/of chauffeurs bij. Tevens bestuderen ze op welke manier logistieke data toegepast kan worden binnen het bedrijf op de korte termijn en de gewenste situatie op de lange termijn.  

Terugkoppeling van feedback zal met name via het Matrixian Platform plaatsvinden en via vervolgsessies van het testpanel.

Wat levert het op?

Adviezen en suggesties van het testpanel zijn de basis voor de verdere doorontwikkeling van Logistieke Data. Deelnemers aan het testpanel zijn nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen en kunnen hier invloed op uitoefenen. Zij profiteren ook als een van de eerste van deze ontwikkelingen. 

 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)