Bezig met laden...

Bijeenkomst Data voor Logistiek | Data voor Logistiek | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Data voor Logistiek "»" Kalender "»" Bijeenkomst Data voor Logistiek
Data voor Logistiek

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
nov 1

Bijeenkomst Data voor Logistiek

Workshop
01-nov-19 13:00 14:00 (W. Europe Standard Time)
TLN. Boris Pasternaklaan 22-23, 2719 DA Zoetermeer

SUTC en Talking Logistics nodigen je graag uit voor de bijeenkomst ‘Data voor logistiek’ op 1 november in het pand van TLN. 

Data science bedrijf Matrixian is de afgelopen maanden in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat intensief bezig geweest om logistieke data van gemeenten te verzamelen en te controleren. Het gaat om gegevens over venstertijden, milieuzones, maximum beperkingen, laad- en losplekken en meer. Inmiddels is een mijlpaal bereikt: de 50 grootste gemeenten hebben hun data voor 90% op orde. Goed nieuws, want inzicht in deze informatie maakt het plannen van ritten makkelijker, veiliger en efficiënter. De informatie is eenvoudig in te zien via de kaartviewer, maar ook beschikbaar voor integratie in het Transport Management Systeem.  

Graag nodigen we je uit voor een bijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst bestaat uit twee delen: de kennissessie en het testpanel. In de kennissessie gaan we in op de aanleiding, het belang en het doel van het project data voor logistiek. We laten zien hoe de data tot stand is gekomen hoe je die in kunt zetten in jouw bedrijf. Deel 2 is meer technisch van aard en specifiek bedoeld voor IT-specialisten. In de sessie gaan we dieper in op de achterliggende code en de integratie van de data in jouw eigen systeem. We willen de deelnemers expliciet vragen om feedback op de kwaliteit en bruikbaarheid van de beschikbare data en API’s voor de doorontwikkeling. De insteek is om het testpanel vaker bij elkaar te laten komen. Je bent van harte welkom om bij beide onderdelen aan te sluiten of één van beide. Je kunt er ook voor kiezen de eerste bijeenkomst te bezoeken, en jouw IT-specialist te vragen bij deel twee aan te sluiten. Het programma ziet er als volgt uit: 

Deel 1: kennissessie 

  • 09:00: Ontvangst
  • 09:15: Toelichting Data voor Logistiek door Femke Mureau, IenW
  • 09:45: Toelichting standaarden door Wout van den Heuvel, SUTC
  • 10:00: Aanpak en uitvoering door Luke Liplijn, Matrixian Group 
  • 10:15: Pauze 

Deel 2: testpanel 

  • 10:45: Introductie testpanel: deelname, planning, verwachtingen door Wout van de Heuvel, SUTC
  • 11:00: Toelichting beschikbare data, viewer, API’s door Matrixian Group
  • 12:00: Afsluiting door Wout van den Heuvel

We willen alle IT-leveranciers in het logistieke veld stimuleren om de gemeentelijke data te integreren. Om het belang daarvan te onderstrepen willen we een video maken waarin we vervoerders en verladers aan het woord laten. Tijdens de kennissessie zullen daarom opnames worden gemaakt. Als je hier bezwaar tegen hebt kun je dat kenbaar maken, dan zorgen we dat je niet in beeld komt. We zullen enkele deelnemers persoonlijk benaderen om op beeld wat te vertellen over de meerwaarde van centraal ontsloten data. Als je het leuk vind om mee te werken kunt je dat laten weten door een mail te sturen naar info@talking-logistics.nl.

Meld je HIER aan.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)