Bezig met laden...

Deze autonome wagentjes volgen fietsers door de stad | TL - City Logistics | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" TL - City Logistics "»" artikelen "»" Deze autonome wagentjes volgen fietsers door de stad
TL - City Logistics

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan

Deze autonome wagentjes volgen fietsers door de stad

 /5
0 (0stemmen)

Een onderzoeksteam van RWTH Aachen University heeft een semi-autonoom treinstelsel ontworpen voor stadsdistributie. De zogenoemde 'Ducktrain' bestaat uit vier elektrisch aangedreven voertuigen die een bestuurder door de stad volgen. 

Afhankelijk van het aantal voertuigen ligt het transportvolume van de Ducktrain tussen de twee en acht kubieke meter. De voertuigen zijn via een optisch systeem aan elkaar en aan de bestuurder verbonden. Die bestuurder kan zich zowel te voet als op de fiets verplaatsen. In de toekomst moeten de voertuigen ook zelfstandig obstakels kunnen vermijden. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om de Ducktrain in hun eigen operationele omgeving in te zetten. In bijvoorbeeld een distributiecentrum kunnen de treintjes volledig autonoom als AGV opereren.

De Ducktrain is ontwikkeld onder leiding van professor Achim Kampker. Hij is bij een groter publiek bekend als de grondlegger van StreetScooter, een startup die elektrische bezorgwagens produceert. De eerste bedrijven zouden al interesse hebben getoond in verdere ontwikkeling van de Ducktrain. 

Bron: LogistiekProfs

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)