Verkeersinformatie voor vrachtwagenchauffeurs beschikbaar via boordcomputer

Real time verkeersinformatie komt sinds deze zomer bij de chauffeur terecht via de boordcomputer. Het is de eerste keer in Nederland dat er een koppeling wordt gemaakt tussen dynamische verkeersinformatie en de logistieke in-truck systemen. Op basis van de informatie kunnen chauffeurs beter op het verkeer anticiperen en veiliger, efficiënter en zuiniger rijden.
Bekijk de video hieronder of klik op de titel.

De corridors

Hier vind je meer informatie over de drie corridors. Een overzicht van alle slimme verkeerslichten vind je hier

CTC Amsterdam Westkant

Deze corridor wordt getrokken vanuit het Amsterdam Logistics Program. Zij werken nauw samen met Schiphol, de Haven van Amsterdam, Royal Flora Holland en de RAI en een aantal vervoerders. De corridormanager is Janneke Nijsing  

 

CTC Zuid Nederland

De corridor Zuid Nederland omvat routes in de Provincie Brabant en Limburg. De corridor word getrokken door SmartwayZ.NL, met Janneke Nijsing als corridormanager. 

CTC Zeeland

De CTC Zeeland richt zich op drie gebieden: de A58 met Vlaketunnel en uitwijkroute N256 en N59; de route tussen de A58 en Vlissingen en de zogenaamde ‘Central Gate’ met de North Sea Port. CTC Zeeland is een initiatief van de Provincie Zeeland in samenwerking met Rijkswaterstaat Zee en Delta en North Sea Port. De corridormanager is Rob Koppejan.