Bezig met laden...

Ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor (CTC) Zuid-Holland. | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" artikelen "»" Ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor (CTC) Zuid-Holland.
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor (CTC) Zuid-Holland.

Ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor (CTC) Zuid-Holland.

 /5
0 (0stemmen)

In deze update weer een paar mooie berichten over de ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor (CTC) Zuid-Holland.

Uitrol slimme verkeerslichten met prio voor trucks op de N470!

In oktober kunnen alle vervoerders die connected rijden ook prioriteit aanvragen op de N470! We voeren nu de laatste testen uit aan de 12 slimme verkeerslichten (iVRI’s) die hier zijn geplaatst. Een prachtige keten van iVRI’s met prio voor trucks die de A4, A13 en A12 met elkaar verbindt. We zijn naar verwachting per 1 oktober volledig operationeel. Weer een hele mooie stap waar we trots op zijn en waar veel vervoerders naar hebben uitgekeken!


Werkzaamheden bij de Kruithuisweg voor de aanleg van de slimme verkeerslichten. Kilometers elektriciteitskabels zijn ervoor de grond ingegaan. © Fred Leeflang


Ook in de Waal-Eemhaven maken we stevige stappen. Na inventarisatie blijkt dat er veel animo is bij transporteurs; de komende maand vindt een (verkeers)simulatie plaats om te kijken naar de impact van iVRI’s met prio voor trucks op dit weggedeelte. Als het resultaat positief is dan worden de iVRI’s met prio voor trucks in de Waal-Eemhaven in januari 2021 geplaatst. Wederom een mooi vooruitzicht!

Testen en verbeteren

We testen de werking van de iVRI’s regelmatig. Uiteraard blijven we ook benieuwd naar jullie ervaringen en suggesties; die kunt u altijd delen met  Michel OldenburgZoals in de vorige update ook gemeld, is de belangrijkste bevinding tot nu toe dat bij een aantal verkeerslichten geen terugkoppeling wordt gegeven in de app of er ook daadwerkelijk prioriteit is verleend. Komende maanden krijgen deze verkeerslichten een upgrade en is dat probleem verholpen. In de huidige situatie wordt de prioriteit overigens wel gewoon aangevraagd en indien mogelijk gehonoreerd. Het is enkel de terugkoppeling naar de apps die nog niet werkt.

Einde testperiode per 1 oktober 2020 

We hebben dit jaar in samenwerking met Dynniq 25 smartphones met Greenflow ter beschikking gesteld om transporteurs in de gelegenheid te stellen de nieuwe technologie te leren kennen en ervaringen met ons te delen. Daar is volop gebruik van gemaakt! Met de uitrol van de verkeerslichten op de N470 bereiken we nu het punt dat de infrastructuur (iVRI’s met prio voor trucks) echt stevig vorm en massa krijgt.We verwachten dat de interesse in de prio-apps nu nog meer toeneemt en dat extra stimulering en kennismaking met de nieuwe techniek niet meer nodig is. Daarom hebben we besloten om de huidige testperiode, die tot 1 oktober loopt, niet verder te verlengen. Op 1 oktober eindigt op deze 25 smartphones het gratis abonnement op Greenflow en het abonnement van de SIM-kaart en worden de betreffende 25 toestellen onbruikbaar. Michel Oldenburg zal de toestellen de komende weken inzamelen. Uiteraard hopen we (en dat verwachten we ook wel een beetje…😉) dat deelnemers van de pilotfase blijven deelnemen aan CTC en overstappen op de betaalde diensten van Truckmeister en/of Greenflow.

Ervaringen in de praktijk

Momenteel rijden er al 25 bedrijven met meerdere voertuigen connected. Een aantal bedrijven staat op het punt om volledige over te stappen op connected rijden. Een hele mooie ontwikkeling! We voeren ook veel gesprekken met leveranciers van boordcomputers. Meerdere leveranciers kunnen de apps installeren op de boordcomputer waardoor geintegreerd rijden mogelijk is (Mobicoach, Rietveld, Webfleet, Trimble). Zie hieronder het totaaloverzicht.Contact en ondersteuning

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor de Connected Transport Corridor Zuid-Holland? Dan kunt u contact opnemen met  Michel Oldenburg. Michel kan helpen het contact te leggen met de leveranciers Dynniq en Truckmeister en met de IT-expert van CTC (Pedro Poppelaars) die u kosteloos en onafhankelijk advies kan geven over hoe u connected kunt gaan rijden.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)