Bezig met laden...

Duurzaam bevoorraden: Amsterdamse ketensamenwerking toont aan dat het kan | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" artikelen "»" Duurzaam bevoorraden: Amsterdamse ketensamenwerking toont aan dat het kan
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Duurzaam bevoorraden: Amsterdamse ketensamenwerking toont aan dat het kan

Duurzaam bevoorraden: Amsterdamse ketensamenwerking toont aan dat het kan

 /5
0 (0stemmen)

Verduurzamen van de bevoorrading. De Hogeschool en Universiteit van Amsterdam startten vijf jaar geleden dit ambitieuze project. Het plan is getransformeerd tot concrete oplossingen in samenwerking met leveranciers en logistieke dienstverleners. De resultaten zijn veelbelovend, de leerpunten essentieel.

Slimmere, efficiënter en duurzamere logistiek. Vele bedrijven praten er over. De Hogeschool en Universiteit van Amsterdam ook, maar bij de onderwijsinstellingen blijft het niet bij woorden. De kennisinstituten hebben de hand in eigen boezem gestoken en praktische verbeterstappen gezet. Susanne Balm, projectleider duurzame stadslogistiek van de Hogeschool van Amsterdam startte vijf jaar geleden een groot onderzoek naar de vervoerbewegingen van de hogeschool en de universiteit op het gebied van facilitaire zaken; denk aan printpapier, koffie, sanitaire-artikelen en catering. Waarom? Omdat de volumes en dus impact op de stad vrij groot is.

75.000 pakketten 36 gebouwen

Alleen op het gebied van facilitaire zaken worden er jaarlijks ruim 75.000 pakketten getransporteerd naar de 36 gebouwen die beide instellingen bezitten in de stad. Gebeurde dat voorheen via afzonderlijke transporten. Nu worden de duizenden pakketten zoveel mogelijk gebundeld aangeleverd via elektrische vervoersmiddelen. Het resultaat: minder vervoerbewegingen in de stad en minder uitstoot. Balm: “Wij vertellen vaak tegen andere bedrijven hoe ze kunnen verbeteren, maar zelf kunnen we ook een flinke slag maken vanuit onze rol als grote inkoper.

"In het beginstadium denkt iedere partij veel vanuit zijn commerciële, eigen belang. Om dit te doorbreken is de rol van een change agent essentieel."

Inkopers, bestellers en gebruikers van producten en diensten hebben over het algemeen weinig besef van de logistieke processen die aan de levering vooraf gaan. Dat maakt het dus moeilijk om besef te creëren dat het anders en slimmer kan. Maar daar begint het wel mee. Mijn voordeel was dat binnen de afdeling facilitaire zaken al wél de behoefte bestond om te veranderen. Ander pluspunt was dat de onderzoekers en de inkopers onder een dak zitten. Hoe mooi is het dan wanneer je de kennis, die intern aanwezig is, kunt bundelen.”

Belangrijke stappen ketensamenwerking

“Het leveranciersonderzoek onder 280 leveranciers in 2014 was de eerste grote stap. Hierin vroegen we naar hun visie en oplossingen van slimmere logistiek. De reacties waren positief. Vervolgens hebben we bedrijven er uitgevist die frequent en grote volumes leveren uitgenodigd voor een pilot. Met Canon, CWS, Staples, Maas, Cirfood, Lyreco en Heijmans is de afgelopen jaren veel (gezamenlijk) overleg geweest over nieuwe logistieke concepten. Hoewel de accountmanagers van de bedrijven vaak snel positief zijn, had de bedrijfsleiding meestal meer tijd nodig. Uiteindelijk hebben ze ingestemd, omdat ze ook inzien dat duurzaamheid essentieel en onomkeerbaar is én dat ze graag willen leren en dus voorop willen lopen in dergelijke trajecten. Daarnaast hebben we de afgelopen vijf jaar wijzigingen in aanbestedingen en service level agreements aangebracht die zorgen voor meer noodzaak te verduurzamen.”

Na een testperiode begonnen de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam medio juni 2017 definitief met gezamenlijke levering van goederen aan de locaties in de stad. Daarvoor werd een hub aan de rand van de stad ingericht en werden MyPup pakketkluizen neergezet op 20 UvA-HvA locaties . Deudekom doet als logistiek dienstverlener het beheer van de hub. De transporten naar de 36 locaties van de universiteit en hogeschool verlopen via PostNL. “De combinatie van partijen is een belangrijke schakel in het project. Vooral de mix van een lokale logistieke dienstverlener (Deudekom) en een corporate bedrijf (PostNL) geeft vertrouwen en zorgt er voor dat meerdere partijen zich er thuis voelen.”


 

 

Kritische noot

Susanne Balm, projectleider is ook kritisch. “Ik had verwacht meer leveranciers bij het project te betrekken. Dit is niet gelukt omdat de meesten (UvA/HvA werkt met 8000 leveranciers red.) lagere volumes hebben. Dat vergt een andere aanpak en financieel plaatje.


Doorzettingsvermogen

Bewust zijn van de mogelijkheden te verduurzamen en goede intenties zijn een eerste stap, maar er is meer nodig om verandering te realiseren. Doorzettingsvermogen bijvoorbeeld. “Vooral in de beginfase was het soms lastig, erkent Balm. “Wij zijn de zogenoemde launching customer van dit project, en in het beginstadium denkt iedere partij veel vanuit zijn commerciële, eigen belang. Om dit te doorbreken is de rol van een change agent essentieel, een persoon die van binnen of buiten de organisatie die verandering in de organisatie promoot of faciliteert zonder daarin formele autoriteit te hebben. Zij zorgen voor dialoog binnen en tussen organisaties, waardoor er meer begrip komt voor ieders belangen, belemmeringen en kansen.”

"Bedrijfsleiders hebben ingestemd, omdat ze ook inzien dat duurzaamheid essentieel en onomkeerbaar is."

Concrete resultaten en toekomstplannen

Het aantal aflevermomenten / voertuigen aan de deur is met vijftien á twintig procent gedaald per pand. Het aantal uitstootvrije kilometers in de stad (jaarbasis) is 52.000 per jaar en het aantal gereduceerde kilometers in de logistieke ketens van de zes leveranciers ligt tussen de 50.000 en 100.000 per jaar. Een ander resultaat is dat de samenwerking tussen logistieke hub Deudekom en PostNL is uitgegroeid tot de landelijke formule.

In 2020 moeten meer leveranciers bij het initiatief worden betrokken. Susanne Balm: ”Het plan is om op een UvA-HvA locatie een centraal afleverpunt in te richten voor het ontvangen en sorteren van alle pakketten. Vervolgens vervoert één logistiek dienstverlener de pakketten van dit punt met een emissievrij voertuig naar de 22 locaties en plaatst de pakketten in kluizenwanden. De besteller krijgt een automatische notificatie wanneer het pakket in een kluis ligt en haalt het op. Pakketten die niet in een kluis passen worden op afspraak geleverd aan de besteller. Nu worden per dag 250 pakketten in 132 verschillende leveringen afgegeven bij 19 balies en 3 postkamers. Dat vraagt om een andere denkwijze van de medewerkers van de Universiteit universiteit en hogeschool. Een verandering met impact, concludeert Balm. Naast de reductie van ritten en dus tijd én uitstoot, worden de kosten lager.

Uit de businesscase opgesteld door student David de Graaff moet dit concept een jaarlijkse besparing van bijna €30.000 (inclusief afschrijvingskosten) opleveren. De eenmalige investering van €240.000 wordt terugverdiend in minder dan vijf jaar.

Bron: Logistiek.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)