Bezig met laden...

Veilig op weg? Banden op spanning! | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" artikelen "»" Veilig op weg? Banden op spanning!
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Veilig op weg? Banden op spanning!

Veilig op weg? Banden op spanning!

 /5
0 (0stemmen)

Goede bandenspanning levert winst op 

Lekke banden en klapbanden veroorzaken zo’n 41% van de pechgevallen met vrachtwagens. Een vrachtwagen die stil staat, kost geld. En schade aan het voertuig wil je al helemaal niet. Daarnaast betekent 2 bar minder bandendruk, 5% meer brandstofverbruik! Voorbeeld: Bij 100 voertuigen, met een gemiddelde dagafstand van 250 kilometer, bespaar je zo’n €10.000 per jaar aan brandstof! Check daarom regelmatig je banden.

Hoe werkt de bandenspanningsmeter? 

Sensoren in het wegdek registreren het loopvlak van de banden. Een duidelijke afwijking in het loopvlak betekent een te lage bandenspanning. Indien de bandenspanning afwijkend is, verschijnt er een melding op het informatiebord naast de weg. Vervolgens kan de chauffeur de band(en) inspecteren, op de juiste spanning brengen of vervangen.

Lees voor meer informatie de folder 'Bandenspanningsmeter'.

In-truck melding voor chauffeurs 

Chauffeurs kunnen via de Truckmeister app (Be-Mobile) ook een melding over de afwijking van de bandenspanning op hun telefoon ontvangen. Op het telefoonscherm verschijnt een herkenbaar icoontje. Zodra de chauffeur stil staat, kan hij/zij in de app zien welke band een afwijkende bandenspanning heeft. De gratis versie van Truckmeister is voldoende om deze functionaliteit te kunnen gebruiken.

Lees voor meer informatie de 'Instructie Truckmeister app - bandenspanningsmeting'.

Nieuw! Melding kleine afwijkingen in app 

Kleine schades of lichte onderdruk zijn niet altijd zichtbaar en kunnen ook in korte tijd leiden tot gevaarlijke situaties. De slimme bandenspanningsmeter op de N279 meet vanaf nu ook deze kleine afwijkingen. Sinds kort is deze extra functionaliteit live in Truckmeister! In zo’n geval verschijnt in de app een geel icoon. Vergelijkbaar met lampjes op het dashboard. Er is iets aan de hand, maar geen direct gevaar. De oorzaak van de afwijking kan een te lage bandendruk zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld de manier van beladen. In beide gevallen rijdt de chauffeur niet efficiënt. Dit kost extra brandstof kost en/of veroorzaakt extra slijtage aan de banden. Een signaal dus om de banden te controleren!

Real time melding aan planners en wagenparkbeheerders 

Be-Mobile heeft een interface beschikbaar om de melding over de bandenspanning ook automatisch en real time aan bijvoorbeeld planners en wagenparkbeheerders te kunnen sturen. Zo is de planner gelijk op de hoogte en kan hij/zij in de planning rekening houden met de controle van de band(en). Voor meer informatie kunt u mailen naar: smartlogistics@smartwayz.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)