Bezig met laden...

Update uitrol CTC diensten in Zuid-Nederland | Connected Transport Corridors | DMI

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" artikelen "»" Update uitrol CTC diensten in Zuid-Nederland
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Update uitrol CTC diensten in Zuid-Nederland

Update uitrol CTC diensten in Zuid-Nederland

 /5
0 (0stemmen)

Vanuit SmartwayZ.NL wordt er in Zuid-Nederland hard gewerkt aan het beschikbaar krijgen van steeds meer slimme toepassingen. Zo zijn er inmiddels zo’n 200 slimme verkeerslichten live in Zuid-Nederland en bij 35 van die verkeerslichten hebben vrachtvoertuigen een streepje voor. Na de N260 en N261 in Tilburg en de N279 bij Veghel, hebben inmiddels ook een aantal verkeerslichten in Breda deze functionaliteit. Daarmee raakt de kaart voor Zuid-Nederland steeds meer ingekleurd met slimme toepassingen waar je nú al gebruik van kunt maken.

Morgen aanhaken?

Er zijn diverse apps waarmee je deze toepassingen nu al kunt gebruiken. Probeer alvast uit wat dit voor jou oplevert. Onze logistiek begeleider, Michel Oldenburg, helpt je graag om de eerste stap te zetten. Tegelijkertijd werken we hard aan een meer geïntegreerde oplossing, waardoor het gebruik van losse apps niet meer nodig is.

Michel Oldenburg: “Ik ben al meerdere jaren actief als logistiek makelaar in diverse regio’s. Afgelopen jaren was ik intensief betrokken als link naar transporteurs voor Connected Transport Corridor in Zuid-Holland. Samen hebben we veel geleerd en ervaring opgedaan op het gebied connected transport. Nu pak ik graag de handschoen op met mijn collega’s in Zuid-Nederland om jullie te informeren, maar ook te helpen om de voordelen van connected rijden te ervaren zoals prioriteit verkrijgen bij verkeerslichten. Wil je meer informatie of deelnemen? Neem dan contact met me op via smartlogistics@smartwayZ.NL.”

Van app naar één totaal oplossing

Naast de reeds beschikbare apps, wordt er hard gewerkt aan een totaal oplossing voor FMS-leveranciers. Twee FMS leveranciers (LogiApp en Mobicoach) en twee Cloud Service Providers (Be-Mobile en Yunex Traffic) zijn bezig met het uitwerken van de koppeling, om in het eerste kwartaal van 2022 deze totaal oplossing live te hebben. Vanuit Smart Logistics ondersteunt Pedro Poppelaars als logistieke IT makelaar de FMS leveranciers waar nodig. Interesse? Mail dan naar smartlogistics@smartwayZ.NL.

Locaties slimme verkeerslichten

“Waar in Nederland staan de slimme verkeerslichten?” En “Welke verkeerslichten hebben ook vrachtprioriteit?” zijn veel gestelde vragen. Sinds kort is hier de UDAP-viewer voor beschikbaar. De online viewer is gratis en voor iedereen toegankelijk. Naast de locatie van slimme verkeerslichten, kun je met het filter ‘Gefaciliteerde verkeersdeelnemers’ ook de locaties van slimme verkeerslichten met vrachtprioriteit zien. Let op: De viewer geeft zicht op de locatie, de prioriteitsverlening is afhankelijk van de verkeerssituatie (‘een streepje voor als het kan’). Het is dus mogelijk dat gebruikers verschil ervaren.

Bekijk de UDAP viewer

19 januari: Online bijpraatmoment

Steeds meer IT, logistieke en publieke partijen kennen en benutten de voordelen van CTC-toepassingen. Om nog verder op te kunnen schalen, is het belangrijk om betrokkenen en geïnteresseerden regelmatig bij te praten. Afgelopen jaar hield SmartwayZ.NL, samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, tweemaandelijks een online bijpraatmoment met IT-leveranciers. Vanaf januari 2022 doen we dit ook met geïnteresseerde logistieke en publieke gebruikers. In maximaal een uur wordt iedereen op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en is er ruimte voor het stellen van vragen of het inbrengen van punten om te bespreken.

Op woensdag 19 januari vinden de eerste bijpraatmomenten van 2022 plaats:
• 13.00 uur: We praten vervoerders en verladers bij over de mogelijkheden van nieuwe mobiliteitsdiensten en de stand van zaken wat betreft de uitrol.
• 14.30 uur: Er is veel data beschikbaar die IT-leveranciers kunnen verwerken in hun diensten en pakketten. In dit uur praten we hen bij over nieuwe usecases.
• 16.00 uur: Overheden zijn zowel bronhouder als gebruiker van data en kunnen data gebruiken om hun stad veilig en bereikbaar te houden. In dit uur leren we van elkaar en delen we best practices.

Interesse? Mail dan naar smartlogistics@smartwayZ.NL.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/