Bezig met laden...

Data delen als vervoerder: wat krijg ik er voor terug? | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" artikelen "»" Data delen als vervoerder: wat krijg ik er voor terug?
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Data delen als vervoerder: wat krijg ik er voor terug?

 /5
0 (0stemmen)

Digitalisering en het delen van data is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Talking Logistics. Ga maar na: als bekend is welke euroklasse een voertuig heeft, weet het systeem welke milieuzones vermeden moeten worden. Door gegevens over de locatie te delen kan er op maat gemaakt verkeersadvies worden gegeven. Door de hoogte van het voertuig in te geven kan het systeem routes met te lage onderdoorgangen vermijden. Op die manier ontstaat wederkerigheid: als een vervoerder bereid is meer data te delen, wordt de informatievoorziening ook beter. In opdracht van IenW heeft AT Osborne een tool ontwikkelt waar inzichtelijk wordt gemaakt welke functionaliteiten beschikbaar komen voor de vervoerders, bij het ontsluiten van bepaalde data elementen. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige data zoals locatie en snelheid, maar ook complexere gegevens zoals het delen van planningsinformatie. 

Naast de pagina met de data elementen selectie en daarbij behorende functionaliteiten  voor vervoerders wordt er ook informatie gegeven over de onderliggende applicaties en standaarden, en is er een pagina voor wegbeheerders, clouddiensten en logistiek dienstverleners. Je vindt de tool hier.


Terug naar Nieuwsbrief Zomer 2019

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)