Bezig met laden...

PODCAST: data delen met de digitale vrachtbrief eCMR | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" blogs "»" Caroline De Cristofaro "»" PODCAST: data delen met de digitale vrachtbrief eCMR
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

PODCAST: data delen met de digitale vrachtbrief eCMR

 /5
0 (0stemmen)

De digitale vrachtbrief, eCMR, vervangt de papieren vrachtbrief en maakt veel papieren rompslomp en omslachtige processen overbodig. Wij zijn benieuwd naar de uitwerking in de praktijk: wat is er voor nodig om de eCMR in de eigen organisatie en in de samenwerking met partners in gebruik te nemen? Welke hobbels kom je tegen en hoe overwin je deze? En wat levert de digitale vrachtbrief op? In deze podcast vertelt transporteur H.N. Post & Zn waarom zij de eCMR voor hun transporten in de bouwlogistiek gebruiken. Dit is de tweede podcast in een miniserie over de digitale standaarden eCMR en iSHARE.

Luister de podcast hier:In de eerste podcast vertellen Cargonaut en Portbase aan de hand van hun eigen concrete cases hoe iSHARE hen helpt hun klanten nog beter te bedienen. Ze leggen uit hoe iSHARE werkt en waarom het afsprakenstelsel bij de nieuwe digitale infrastructuur van de overheid past.

Onderwerpen aankomende podcasts

De eerstvolgende podcast gaat over hoe klanten van een grote terminal dankzij iSHARE eerder verse groenten en fruit bij de haven op kunnen halen. Centraal staan de vragen: wat was ervoor nodig om het afsprakenstelsel te implementeren en wat levert het op voor de terminal en haar klanten?

In de laatste podcast praten we met een partij die dankzij de integratie van eCMR winst behaalt. Ook hier gaan we op zoek naar de vraag wat ervoor nodig was om de eCMR in gebruik te nemen, wat het resultaat was en welke wensen er nog meer zijn om de processen te verbeteren.

Serie podcasts

Digitale standaarden worden inmiddels breed erkend als essentieel middel om op grote schaal data met elkaar te delen. En hoe meer partijen ze gebruiken, hoe groter de voordelen voor iedereen. Carin ten Hage en Annefleur Lohman zijn al langere tijd verbonden aan het programma NLIP en willen meer duidelijkheid over hoe de logistieke standaarden in de dagelijkse praktijk werken en wat ervoor nodig is om ze in gebruik te nemen. 

Daarom gaan Carin en Annefleur in deze miniserie podcasts op zoek naar verhalen uit de praktijk en praten met logistieke partijen die met digitale standaarden werken. De volgende vragen staan centraal: welk probleem los je met de standaard op? Wat moest je ervoor doen? Welke hobbels ben je tegengekomen? Hoe heb je het gebruik van de standaard met je klanten en samenwerkingspartners geregeld? En welk resultaat levert het gebruiken van een standaard je op? De focus in deze serie ligt op de standaarden eCMR en iSHARE.

Bron: Topsectorlogistiek

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)