Bezig met laden...

10 nieuwe iVRi's in Westland met prioriteit use-case | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" blogs "»" Diederik Dijkema "»" 10 nieuwe iVRi's in Westland met prioriteit use-case
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

10 nieuwe iVRi's in Westland met prioriteit use-case

 /5
0 (0stemmen)

UPDATE CTC Zuid-Holland – februari 2020 

Beste CTC-betrokkenen en geïnteresseerden, 

Na de succesvolle kick-off op 12 december zijn er aantal belangrijke ontwikkelingen geweest met betrekking tot Connected Transport Corridor Zuid-Holland. Die deel ik graag met jullie. 

Individuele prioriteit 

Allereerst het nieuws dat voortaan ook individuele trucks prioriteit kunnen aanvragen bij slimme verkeerslichten/iVRI’s op de provinciale wegen in Zuid-Holland. Hierdoor wordt het makkelijker om de voordelen te realiseren die connected rijden biedt. Het vormen van konvooien is daarmee op dit moment geen voorwaarde meer voor het kunnen aanvragen van prioriteit. Op de N209 krijgen konvooien wel een hogere prioriteit dan individuele trucks, dat voordeel blijft. 

Uitrol slimme verkeerslichten/ iVRI’s 

Er wordt hard gewerkt aan de verdere uitrol van iVRI’s. In april (volgens opgave van onze leveranciers) komen op meerdere routes in het Westland iVRI’s beschikbaar (op de N211, N213, N222, N465 en N223). De planning voor verdere uitrol op de N470 zal ik in een volgende update delen. De iVRI’s voor de N209 worden nu besteld, die zijn op z’n vroegst eind dit jaar operationeel. Naast het West- en Oostland gaan we ook verder met de regio Waalhaven en Barendrecht. Daar inventariseren we nu de routes van de verschillende transporteurs waarna we kijken naar de geschikte locaties voor de iVRI’s. 

Verlenging testperiode N209 en ervaringen 

We verlengen de testperiode op de N209. Dat betekent dat de door de provincie beschikbaar gestelde toestellen met GreenFlow app tot 1 mei 2020 beschikbaar blijven voor de transporteurs. Dit geeft ons de mogelijkheid om nog meer ervaringen op te doen met connected rijden. 

Een paar bedrijven testen naar hartenlust op de N209. Een aantal ervaringen; 

  • Er is niet altijd groen (kan kloppen - gedurende de spits wordt geen prioriteit gegeven) 
  • De bevindingen van chauffeurs zijn best positief; door heel het land krijgen ze ook berichten en soms prioriteit 
  • Uit systemen blijkt dat er minder rem en hellingsbewegingen zijn bij gebruik van de app van gemiddeld 10% (let op zijn beperkte waarnemingen!) 
  • Heeft u iets geconstateerd wat niet klopt of goed loopt? Neem contact op met uw leverancier of geef even aan Michel Oldenburg of mij door. We hebben juist in deze fase de leerervaringen hard nodig! 

Contact en ondersteuning 

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor de Connected Transport Corridor? Dan kunt u contact opnemen met Michel Oldenburg (logistiek makelaar) op tel. 06-24906738 of via mail michel.oldenburg@bereikbaarhaaglanden.nl (vakantie van 24 februari tot 2 maart). Michel kan helpen het contact te leggen met de leveranciers Dynniq en Truckmeister en met de IT-expert van CTC (Pedro Poppelaars) die u kosteloos en onafhankelijk advies kan geven over hoe u connected kunt gaan rijden. 

Uiteraard ben ik zelf, als nieuwe programmacoördinator CTC Zuid-Holland en opvolger van Michiel Jak, ook bereikbaar voor vragen en suggesties. 

Zoals u ziet zijn we hard bezig zijn van CTC Zuid-Holland een blijvend succes te maken! Over een aantal weken volgt een nieuwe update. 

Met vriendelijke groet, namens team CTC Zuid-Holland, 

Diederik Dijkema 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)