Bezig met laden...

10 iVRI’s operationeel in het Westland! | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" blogs "»" Diederik Dijkema "»" 10 iVRI’s operationeel in het Westland!
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

10 iVRI’s operationeel in het Westland!

 /5
0 (0stemmen)

Beste CTC-betrokkenen en geïnteresseerden,

Na onze laatste update in februari is er veel veranderd in de wereld. Het coronavirus heeft op allerlei vlakken enorme consequenties. Vanuit het CTC-team willen we alle betrokken transporteurs die economisch worden getroffen enorm veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. 

Ondanks alles blijven we ons inzetten voor de verdere ontwikkeling van de Connected Transport Corridor Zuid-Holland. Een belangrijk succes dat we graag met u delen is dat er in het Westland nieuwe routes met slimme verkeerslichten (iVRI’s) beschikbaar zijn voor connected rijden.

Daarnaast zijn er heel veel nieuwe vervoerders aangehaakt. Voor de vervoerders die deze update voor het eerst ontvangen is de update uit februari als bijlage toegevoegd.

10 iVRI’s operationeel in het Westland!

Deze maand zijn er in het Westland 10 iVRI’s operationeel geworden, zodat connected trucks ook hier prioriteit kunnen aanvragen en niet hoeven te stoppen voor het betreffende verkeerslicht (mits buiten de spits en er voldoende verkeersruimte is). Het betreft iVRI’s op de volgende routes:

Route N465–N222–N211-A4

  • iVRI 1122 (N211- A4–Harnaschknoop-Oost)
  • iVRI 1121 (N211–A4–Harnaschknoop-West)
  • iVRI 2201 (N222–N465–Lange Broekweg)
  • iVRI 6501 (N465–N466–Middelbroekweg-Flora Holland)

Route ABC-N211-N213-Westerlee-A20

  • iVRI 1303 (N213-Mr. Jan Tuningstraat-Lange Broekweg)
  • iVRI 1304 (N213-N465-Middelbroekweg)
  • iVRI 1306 (N213-Nieuweweg-Bospolder Rolpaal)

Route Westerlee-N223-A4

  • iVRI 2301 (N223-Jogchem v.d. Houtweg-Leehove)
  • iVRI 2303 (N223-N468-Lotsweg-A4 West)
  • iVRI 2304 (N223-A4-Oost)

*in de bijlage een kaart waarop de betreffende IVRI’s zijn aangegeven

En hier stopt het uiteraard niet! Er wordt door leverancier Vialis hard gewerkt om ook de iVRI’s op de drie grote verkeerspleinen in het Westland (Westerleeplein, Vlietpolderplein en Maasdijkplein) operationeel te krijgen. Daarna volgen in het Westland nog 3 iVRI’s: op de N213 (ter hoogte van de Dijkweg) en op de N211 (kruising N211-N213: Voorstraat in Poeldijk en de dr. Weitjenslaan in Poeldijk).

Vervolgens leggen we de focus op de uitrol van de iVRI’s op de N470. De provincie geeft op zeer korte termijn de opdracht tot het plaasten van zeven iVRI’s op de N470. Het streven is dat deze in de zomer worden opgeleverd. De planning voor de N209 is onveranderd, de overige iVRI’s op de N209 zijn naar verwachting eind dit jaar operationeel. Naast het West- en Oostland werken we ook verder aan de regio Waalhaven en Barendrecht. Er heeft een eerste inventarisatie van routes en geïnteresseerde transporteurs plaatsgevonden. We onderzoeken nu of dat leidt tot geschikte locaties voor nieuwe iVRI’s.

Verlenging testperiode tot 1 juli 2020 en ervaringen

We verlengen de testperiode (die we in december zijn gestart op de N209) met twee maanden. Dat betekent dat de door de provincie beschikbaar gestelde smart-phones met GreenFlow app (app beschikbaar gesteld door Dynniq) beschikbaar blijven tot 1 juli 2020 om ermee te kunnen testrijden. Zo kan er ook op de nieuwe routes in het Westland ervaring worden opgedaan met connected rijden. Daarnaast is er nog een aantal smart-phones met de Truckmeisterapp beschikbaar waarmee chauffeurs kunnen testrijden in het Westland. Als u mee wilt rijden, neem contact op met Michel Oldenburg.

Er komen ook nog steeds leuke reacties binnen van vervoerders op het connected rijden.https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1168/connected-transport-corridors/articles/news/32129/vervoerders-in-zuid-holland-enthousiast-over-connected-transport

Contact en ondersteuning

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor de Connected Transport Corridor Zuid-Holland? Dan kunt u contact opnemen met Michel Oldenburg (logistiek makelaar) op tel. 06-24906738 of via mailmichel.oldenburg@bereikbaarhaaglanden.nl. Michel kan helpen het contact te leggen met de leveranciers Dynniq en Truckmeister en met de IT-expert van CTC (Pedro Poppelaars) die u kosteloos en onafhankelijk advies kan geven over hoe u connected kunt gaan rijden.

Over een aantal weken volgt een nieuwe update.

Met vriendelijke groet, namens team CTC Zuid-Holland,

Diederik Dijkema

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)