Bezig met laden...

Update Connected Transport Corridors Zuid-Holland - juli 2020 | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" blogs "»" Diederik Dijkema "»" Update Connected Transport Corridors Zuid-Holland - juli 2020
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Update Connected Transport Corridors Zuid-Holland - juli 2020

 /5
0 (0stemmen)

Beste CTC-betrokkenen en geïnteresseerden,

Ten tijde van onze laatste update in april zaten we allemaal middenin de corona-beperkingen. Gelukkig zien we de laatste weken de transportactiviteiten weer toenemen. We hopen uiteraard dat jullie dat in jullie ondernemingen ook zo ervaren en dat iedereen gezond is.

In deze update weer een paar mooie berichten over de ontwikkelingen in de Connected Transport Corridor Zuid-Holland.

Slimme verkeerslichten (iVRI’s) op de grote verkeerspleinen in het Westland operationeel!

Na de uitrol van 10 slimme verkeerslichten in het Westland zijn deze maand de iVRI’s op de drie grote verkeerspleinen operationeel geworden. Ook op het Westerleeplein, het Vlietpolderplein en het Maasdijkplein kunnen vrachtwagens nu dus (buiten de spits) prioriteit aanvragen en langer groen krijgen. Gezien de complexiteit van de pleinen wordt prioriteit, logischerwijs, niet altijd verleend. Ook het verkeerslicht op de N213 (Dijkweg) is ‘slim gemaak’.  Daarmee hebben we nu in Zuid-Holland 17 slimme verkeerslichten operationeel.

En hier stopt het uiteraard niet! We werken hard aan de iVRI’s op de N211 (kruising N211-N213): de Voorstraat en de dr. Weitjenslaan in Poeldijk. Vervolgens leggen we de focus op de uitrol van de iVRI’s op de N470. Die worden naar verwachting deze zomer opgeleverd. Een besluit over de plaasting van iVRI’s in de regio Waalhaven en Barendrecht wordt dit najaar verwacht.

Testen en verbeteren

Voordat we iedereen informeren dat de verkeerslichten operationeel zijn, wordt er uiteraard eerst door leveranciers en vervolgens door de provincie getest. In een kort film laten we zien hoe we dat doen (na een korte uitleg over CTC). De film was oorspronkelijk bedoeld voor intern gebruik, maar we vinden het toch leuk om ‘m met jullie te delen! Wat uit onze testen bijvoorbeeld blijkt is dat er niet altijd een terugkoppeling wordt gegeven of er ook daadwerkelijk prioriteit is verleend. Dat verandert overigens niets aan de functionaliteit; de prioriteit wordt gewoon aangevraagd en indien mogelijk gehonoreerd. Maar uiteraard pakken we deze bevinding op en wordt er gewerkt aan verbeterde terugkoppeling.

Verlenging testperiode tot 1 oktober 2020

We verlengen de testperiode (die we in december zijn gestart op de N209) met nog eens drie maanden. Dat betekent dat de door de provincie beschikbaar gestelde smartphones met GreenFlow app (app beschikbaar gesteld door Dynniq) beschikbaar blijven tot 1 oktober 2020 om ermee te kunnen testrijden. Zo kan er ook op de nieuwe routes in het Westland ervaring worden opgedaan met connected rijden. Daarnaast is er nog een aantal smartphones met de Truckmeisterapp beschikbaar, waarmee chauffeurs kunnen testrijden in het Westland. Als u mee wilt doen/rijden, neem dan contact op met Michel Oldenburg (michel.oldenburg@bereikbaarhaaglanden.nl of via 06-24906738)

Trots

Momenteel rijden er al 22 bedrijven met meerdere voertuigen connected. En dat aantal groeit! Een hele mooie ontwikkeling! Ook de eerste boordcomputer fabrikanten kunnen integreren zoals Rietveld en Webfleet, maar er volgen er meer. Bij vragen of interesse neem gerust contact op. Meedoen of proberen kan altijd.

Ervaringen in de praktijk

Dinsdag 23 juni interviewde de provincie Zuid-Holland transporteur Kees Dobbe van Fa. J. Dobbe & Zn. Kees Dobbe is de eerste transporteur binnen de logistieke sector die de software geïntegreerd had en prioriteit kon aanvragen bij de iVRI’s. Benieuwd naar zijn ervaringen en reden om mee te doen? Lees dan het volledige interview in de bijlage.

Contact en ondersteuning

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor de Connected Transport Corridor Zuid-Holland? Dan kunt u contact opnemen met Michel Oldenburg (logistiek makelaar) op tel. 06-24906738 of via mail michel.oldenburg@bereikbaarhaaglanden.nl. Michel kan helpen het contact te leggen met de leveranciers Dynniq en Truckmeister en met de IT-expert van CTC (Pedro Poppelaars) die u kosteloos en onafhankelijk advies kan geven over hoe u connected kunt gaan rijden.

Over een aantal weken volgt een nieuwe update.

Met vriendelijke groet, namens team CTC Zuid-Holland,

Diederik Dijkema

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)