Bezig met laden...

Update CTC Zuid-Nederland | Connected Transport Corridors | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Connected Transport Corridors "»" blogs "»" Saskia Meijs "»" Update CTC Zuid-Nederland
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Update CTC Zuid-Nederland

 /5
0 (0stemmen)

Tijdens de vakantie stond de tijd voor velen misschien even stil; weg van het werk, weg van huis of juist genieten van de rust in eigen huis en tuin. Gelukkig stonden de ontwikkelingen rondom Smart Logistics in Zuid-Nederland niet stil.

Wat leveren CTC toepassingen werkelijk op?

De 6 iVri’s in Veghel zijn in werking. Momenteel verbeteren we de inregeling voor het verlenen van prioriteit aan vrachtverkeer. Ook in Tilburg en Venlo zetten we stappen op het gebied van iVRI’s. De eerste gesprekken met de gemeente Venlo over de uitrol van CTC hebben inmiddels plaatsgevonden. In oktober houden we een werksessie met de gemeente en lokale transporteurs over de kansen van CTC. Wat levert de CTC toepassingen rond Veghel nu werkelijk op? De intentie is om deze vraag met behulp van realisatie data van Van Uden-Bekx Transport te beantwoorden. Komende maand wordt dit verder uitgewerkt. Daarnaast is er een indicatiemodel in de maak, dat vooraf al de opbrengsten voor transporteurs kan indiceren. Het model bevindt zich in de testfase. In oktober verwerken we de eerste testresultaten en rollen we het model breder uit.

Energieke samenwerking

Uiteraard is binnen alle projecten samenwerking een van de belangrijkste voorwaarden. SmartwayZ.NL steekt hier veel energie in, en met succes. In oktober gaan we de nieuwe samenwerking met Logistics Community Brabant (LCB) verder uitdiepen. Maar de eerste duo-presentatie is al vastgelegd; samen verzorgen we een Data Talk tijdens de Data Week Den Bosch over data-toepassingen in de logistiek. 

Contact

Heb je interesse om eens door te praten over een van deze onderwerpen? Neem dan contact op met Janneke Nijsing, CTC Corridor manager Zuid-Nederland & projectleider Smart Logistics: Janneke@Nijsing.nl 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)