Delen

  • CTC Amsterdam Westkant gelanceerd!

    De Metropoolregio Amsterdam lanceert vandaag de Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant. Vrachtwagenchauffeurs van aangesloten vervoerders krijgen -waar mogelijk- eerder groen licht bij intelligente verkeerslichten rondom Schiphol, informatie over de situatie op de weg, zoals incidenten, files en wegwerkzaamheden én informatie die hen helpt de ideale route te kiezen. Zo maken we samen het goederenvervoer veiliger, duurzamer en efficiënter. Bekijk voor meer informatie het persbericht hier.

  • Ovale Tafel Logistiek met onderzoek logistieke stromen en hubs MRA

    Partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) brengen de komende maanden alle logistieke stromen in kaart. Ook laten ze een overzicht maken van bestaande hubs vanwaar de binnenstad van Amsterdam bevoorraad wordt en komt er op korte termijn een bijeenkomst voor ontwikkelaars van hubs. Dat is besloten tijdens de eerste bijeenkomst van de Ovale Tafel Logistiek. Het platform verenigt partijen die één doel delen voor de komende jaren: een slimme schone veilige en efficiënte logistiek realiseren in de dichtbevolkte regio rond Amsterdam. 

  • Half miljard euro om bouwlogistiek te vergroenen

    Het kabinet trekt van 2021 tot 2030 500 miljoen euro uit om stikstofuitstoot binnen de bouwsector te reduceren door de aanschaf van emissievrije en emissiearme werk- en voertuigen te stimuleren. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Visserij aan de Tweede Kamer bij de presentatie van de Stikstofwet.

 Bekijk al het nieuws

 

 

 

  Bekijk alle events