Wat levert het op?

De Connected Transport Corridors leveren resultaat op voor de ver-voerder én de samenleving. Als meer voertuigen connected zijn kunnen we het verkeer beter regelen. Dit leidt tot 10-15% betere doorstroming.

Krijg je langer groen licht bij de iVRI en hoef je daardoor niet te stoppen? Je bespaart dan 0,12 liter brandstof, 0,32 kg CO2 en 1,8 g NOx. Deze NOx-besparing is essentieel voor het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit in steden en provincies.

Vijfhonderd trucks die vijf keer minder hoeven te stoppen per dag, betekenen een besparing van bijna 1 miljoen euro voor de transporteur! Vijfhonderd vrachtwagens die elk vijf keer per dag minder stoppen, besparen ruim 105.000 liter diesel en besparen de vervoerder jaarlijks bijna 200.000 euro (prijspeil 2022)! Als alle verkeerslichten in Nederland zouden worden aangesloten, kan de wegvervoersector in theorie 3,2% van zijn jaarlijkse CO2-uitstoot of 359.000 ton CO2 verminderen.

Als je precies weet wat je route en welke parkeerplek beschikbaar is, wordt er minder verkeerd gereden, en dat bespaart zoekverkeer. Dat levert zo’n 20 miljoen vermeden kilometers op. In deze berekening is uitgegaan van 3 corridors. Het besparen van brandstof en het verminderen van zoekverkeer bespaart ook veel CO2: ruim 24.000 ton.

Doordat we de bestemming kunnen informeren over de aankomsttijd van de trucks kunnen zijn hun wachttijen beter managen. Andersom wordt de chauffeur geïnformeerd als het erg druk is bij de terminal, zodat hij kan acteren. Dit reduceert de wachttijden.

Events

Toepassingen

Binnen de Connected Transport Corridors zijn 6 toepassingen beschikbaar. Klik op de icoontjes voor meer informatie. 

 

In-truck signalering en snelheidsadviezen

In-truck informatie over gevaarlijke situaties en wegwerkzaamheden

Intelligente verkeerslichten (iVRI's)

In-truck brengen van actuele informatie uit iVRI's

Data voor planning en routering

In-truck brengen van wegsensordata

Meer weten?

Wil je meer weten over de Connected Transport Corridors? Download dan de folder of PowerPoint presentatie. Speciaal voor overheden die geïnteresseerd zijn zich aan te sluiten hebben we een startersgids ontwikkeld.