Bezig met laden...

Apps

home "»" Community's "»" Apps  
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Apps

Er zijn op dit moment 2 informatiediensten aangesloten die die informatie vertalen naar adviezen voor de chauffeur. Dat zijn Dynniq en BeMobile. Hieronder lees je meer over hun oplossing voor vervoerders.   

GreenFlow for Trucks van Dynniq 

GreenFlow for Trucks richt zich op actieve rijtaak-ondersteuning voor de vrachtwagenchauffeur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ‘Vehicle to Infrastructure’ (V2I) communicatie.

GreenFlow for Trucks zorgt dat slimme verkeerslichten en een naderende vrachtwagen elkaar detecteren en vervolgens actief met elkaar gaan communiceren.

Op deze manier wordt de vrachtwagenchauffeur vlot, veilig en duurzaam en met meer comfort ‘over het kruispunt heen begeleid’.

GreenFlow for Trucks vraagt en krijgt daarvoor specifieke informatie van het verkeerslicht en presenteert dit in-truck aan de chauffeur. Deze informatie bestaat uit ‘Tijd tot groen’, ‘Tijd tot rood’ en, indien mogelijk, een snelheidsadvies van het verkeerslicht aan de vrachtwagen; hiermee kan de chauffeur zijn snelheid optimaal afstemmen op het te verwachten groensignaal.

De doorstroming wordt verder verbeterd door gebruik te maken van ‘conditionele prioriteit’ die een slim verkeerslicht aan een vrachtwagen kan bieden. Waar mogelijk vraagt GreenFlow for Trucks voor de chauffeur automatisch deze ‘truck-prioriteit’ aan. Hierdoor heeft de vrachtwagen een grote kans om versneld of verlengd groen te krijgen en kan hij het kruispunt nog efficiënter passeren.

GreenFlow for Trucks zorgt voor een vlotte, veilige en duurzame doorstroming bij verkeerslichten, wat leidt tot tijd, brandstof en CO2 besparing voor de transporteur. Daarnaast biedt het een beter rij-comfort voor de chauffeur en een reductie in onderhoudskosten. Naar de toekomst zullen nieuwe V2I-functionaliteiten worden toegevoegd mits deze een actieve bijdrage leveren aan een veilige, vlotte en duurzame rijtaak-ondersteuning van de chauffeur. 

De app is ontwikkelt door technologiebedrijf Dynniq en beschikbaar in de Android-store, maar ook geïntegreerd beschikbaar via verschillende boordcomputer leveranciers.

Daarnaast kunnen boordcomputer leveranciers gebruik maken van de Software Development Kit (SDK). Via deze SDK is een breed scala aan mobiliteits-gerelateerde informatie beschikbaar en kan op basis van eigen voorkeuren een ‘white-label oplossing’ gemaakt worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met  Anonymous  

Greenflow for trucks

Of kijk hieronder..

Truckmeister

Truckmeister is een product van Flitsmeister en Be-Mobile. De app waarschuwt onderweg voor ongevallen, advies over rijstroken, stilstaande en traag rijdende voertuigen, files, flitsers en wegwerkzaamheden en toont de maximumsnelheden voor vrachtwagens. Daarnaast geeft de app milieuzones aan en kunnen er alternatieve routes mee gepland worden. Truckmeister maakt tevens verbinding met intelligente verkeerslichten op de route, de iVRI’s. Chauffeurs kregen hierdoor informatie over de status van de verkeerslichten die ze naderden. Op deze informatie konden ze anticiperen door hun snelheid aan te passen. Truckmeister is momenteel gratis beschikbaar voor Apple- en Android-devices, maar kan ook worden geïntegreerd in boordcomputers. Met de betaalde variant is het mogelijk om ook prioriteit aan te vragen bij iVRI’s. 

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mark Grefhorst via mark.grefhorst@be-mobile.comWebsite link

Of kijk hieronder..

Pagina's