Bezig met laden...

Data voor planning en routering

home "»" Community's "»" Data voor planning en routering  
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Data voor planning en routering

Iedere gemeente heeft eigen regels over venstertijden en parkeerplekken, en als logistiek planner moest je dat maar net weten. Binnen de Connected Transport Corridors wordt die logistieke data verzameld en centraal ontsloten. IT-dienstverleners kunnen die data verwerken in hun planningspakket, zodat planners de routes beter kunnen inplannen.

Het gaat om de volgende data items:

Deze data is door informatiebedrijf Matrixian verzameld bij alle gemeentes. Je kunt het overzicht hier terug vinden: www.datavoorlogistiek.nl. Maak een account aan en je kunt de data direct gebruiken. Als alles compleet en gecontroleerd is zal de NDW de data ontsluiten. 

FiLogic is een van de leveranciers die direct aan de slag is gegaan met de data. In deze video vertelt eigenaar Jitske Brink hoe zij de data zichtbaar heeft gemaakt in haar planningspakket. Planners krijgen direct een melding als zij een rit plannen die buiten de venstertijden valt, waardoor fouten worden voorkomen. 

Deze voordelen worden alleen maar groter als we meer betrouwbare data beschikbaar hebben. Daarom hebben het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en alle landsdelen in het Bestuurlijk Overleg MIRT van november 2019 afgesproken versneld te zullen digitaliseren in mobiliteit. Het gaat dan niet alleen over de organisatie en kwaliteit van logistieke data, maar ook over data van evenementen, parkeerdata, wegwerkzaamheden, fietsdata, iVRI’s en meer. De samenwerking tussen alle overheden zal in de komende 4 jaar verder ingevuld worden. Zo wordt er gestart met Regionale Datateams en een landelijk Dataketen-overleg, zodat de nieuwe digitale werkwijze in heel Nederland wordt georganiseerd en geborgd.  

Data van vervoerders

Echt goed verkeersadvies geven kan alleen als de vervoerder ook data deelt. Ga maar na: als bekend is welke euroklasse een voertuig heeft, weet het systeem welke milieuzones vermeden moeten worden. Door gegevens over de locatie te delen kan er op maat gemaakt verkeersadvies worden gegeven. Door de hoogte van het voertuig in te geven kan het systeem routes met te lage onderdoorgangen vermijden. Op die manier ontstaat wederkerigheid: als een vervoerder bereid is meer data te delen, wordt de informatievoorziening ook beter. We maken binnen de Connacted Transport Corridors goede afspraken over het delen van data, door bijvoorbeeld iSHARE in te zetten. De vervoerder bepaalt zelf met wie hij data wil delen. Zo is het mogelijk om vervoerdata te gebruiken voor het voorspellen en beheren van een wachtrij voor de bestemmingslocatie. De locatie wordt geïnformeerd over wanneer hij welke lading kan verwachten, en de chauffeur wordt naar een veilige en beschikbare wachtlocatie te begeleid. 

Wil je precies zien welke data je kunt delen en welke voordelen daarbij horen? Bekijk dan deze tool.

Pagina's