Bezig met laden...

In-truck brengen van wegsensordata

home "»" Community's "»" In-truck brengen van wegsensordata  
Connected Transport Corridors

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

In-truck brengen van wegsensordata

In deze toepassing brengen we de informatie van drie types sensorinformatie in de cabine van de chauffeur, zodat hij direct kan acteren. Dat zijn informatie over bandenspanning, informatie over gewicht en informatie over parkeerplekken.

Bandenspanning

41% van de pechgevallen bij vrachtverkeer komt door een te lage bandenspanning. De slimme bandenspanningsmeter is in feite een sensor die verwerkt is in het wegdek. Door eroverheen te rijden, krijgt de chauffeur direct te zien hoe het gesteld is met de status van de band. Dit gaat via een digitaal bord dat bij de sensor geplaatst is – een DRIP. Op termijn wordt het mogelijk, om dit via eigen systemen te kunnen zien, bijvoorbeeld via de boordcomputer. Bekijk hieronder de video over de slimme bandenspanningsmeter van SmartwayZ.NL.

Gewicht

Dezelfde sensoren voor bandenspanning kunnen ook het gewicht meten van een truck. Het gewicht van een truck verschilt met iedere lading. Het exacte gewicht is belangrijk om te weten voor de belasting van kades en bruggen. In Amsterdam wordt zwaar vrachtverkeer geweerd uit de binnenstad. De sensoren in de weg geven uitsluitsel of een vrachtwagen wel of geen gebruik kan maken van de routes door de stad.

Parkeersensoren

Sensoren kunnen ingezet worden om een exacte terugkoppeling te geven over de beschikbaarheid van een parkeerplek. Door de informatie van de sensor beschikbaar te maken in de cabine, weet een chauffeur exact waar hij kan parkeren en in de toekomst zelf een plek kan reserveren.

Pagina's