Bezig met laden...

Super-LZV Schmitz Cargobull wint award | Super EcoCombi | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Super EcoCombi "»" artikelen "»" Super-LZV Schmitz Cargobull wint award
Super EcoCombi

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Super-LZV Schmitz Cargobull wint award

Super-LZV Schmitz Cargobull wint award

 /5
0 (0stemmen)

Schmitz Cargobull presenteert op beurs Transport Logistics in München haar super-LZV EcoDuo, een concept van hoe de LZV er in de toekomst uit kan zien. Best vooruitstrevend in Duitsland, waar ze net gewend zijn aan de 25,25 m combinatie, maar desondanks kreeg de EcoDuo meteen de Green Truck Future Innovation Award.

Die award, uitgereikt door vakbladen Verkehrsrundschau en Trucker, komt precies twee jaar nadat Ewals Cargo Care voor het eerst een 32 meter lange LZV liet zien in München.De EcoDuo is door zijn lengte, met twee standaard trailers en een dolly, in staat om 25 procent aan CO2-uitstoot en dus ook brandstofverbruik te realiseren. De voorste trailer heeft samen met de trekker een totaalgewicht van 40 ton en het totaalgewicht van de tweede trailer kan tot 36 ton zijn, afhankelijk van landelijke regelgeving. 32 meter lange, 76 ton zware LZV’s zijn bijvoorbeeld toegestaan in delen van Scandinavië.

Volgens de jury van de award kan het EcoDuo concept ook in Duitsland veel betekenen voor het wegverkeer. Als die mening wordt overgenomen door de politiek en het bedrijfsleven, kan de 32 meter lange LZV weleens heel snel volgen na zijn 25,25 meter lange broertje. In Nederland wordt momenteel ook een proef uitgevoerd met de 32 meter lange LZV.Bron: TTM

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)