Bezig met laden...

Supertruck met formaat van een flatgebouw | Super EcoCombi | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Super EcoCombi "»" artikelen "»" Supertruck met formaat van een flatgebouw
Super EcoCombi

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Supertruck met formaat van een flatgebouw

Supertruck met formaat van een flatgebouw

 /5
0 (0stemmen)
Een vrachtwagen die zo lang is als een flatgebouw van twaalf verdiepingen hoog. Binnenkort zijn deze 32 meter lange gevaartes te zien op de Nederlandse wegen, nu de RDW (Dienst Wegverkeer) toestemming heeft gegeven voor een uitgebreide test met de supertruck.
De eerste test met de zogenoemde Super Eco Combi (SEC) op de openbare weg staat voor volgend jaar op de planning en als deze positief verloopt, zullen binnen afzienbare tijd de eerste wagens op de vaderlandse snelwegen te bewonderen zijn.
De komst van de supertrucks betekent ook goed nieuws voor automobilisten, meent beleidsadviseur Techniek Ambro Smit van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Daardoor zullen immers veel minder ritten nodig zijn dan met ’normale’ vrachtwagens, wat de kans op files vermindert. De SEC bestaat uit een trekker met twee standaard 13,60 meter trailers die met een dolly verbonden zijn.
Super EcoCombi  TLN
Foto: TLN
Besparing
„Daardoor kan er dus in één rit veel meer lading worden vervoerd”, aldus Smit. „Eén SEC kan dezelfde hoeveelheid lading vervoeren als twee reguliere combinaties; dat betekent een besparing tot maximaal 27 procent CO2. In het kader van de klimaatafspraken, waaraan de transportsector ook een bijdrage moet leveren, is dit dus een makkelijke oplossing om snel tot resultaten te komen. Bovendien kan het in veel gevallen met bestaand materiaal worden uitgevoerd.”
Smit ziet de pilot als een belangrijke kans om de supertruck op de weg te testen en de haalbaarheidskansen voor toelating in Nederland te onderzoeken. „We zijn al gewend aan de Lange Zware Vrachtauto’s van 25 meter lengte in ons land. Daar rijden er al zo’n tweeduizend van rond. De nieuwe ’supertrucks’ zijn zeven meter langer en tot maximaal 12 ton zwaarder en de eventuele effecten daarvan op andere weggebruikers en de infrastructuur zullen goed worden onderzocht. Want de verkeersveiligheid mag niet in het geding komen. Maar wij zien de tests met vertrouwen tegemoet.”
„We hoeven met de trucks de steden niet in, maar rijden naar distributiecentra aan de rand van de snelwegen”, vervolgt Smit. „Nu wordt er nog op een afgesloten terrein getest, maar in 2020 rijdt een eerste SEC-prototype op een aangewezen traject tussen de Maasvlakte en Venlo. Als dat goed verloopt, volgt er begin 2021 op vier trajecten een kleinschalige proef van een jaar met maximaal vier SEC’s. Uiteindelijk beslist de minister of de SEC kan worden toegelaten op vastgestelde trajecten in ons land.”

Certificaat
In Finland is de SEC inmiddels officieel op de weg toegestaan, terwijl in Zweden, Noorwegen en Spanje net als bij ons het nieuwe concept op dit moment wordt getest. „Chauffeurs die de SEC willen besturen, moeten over een speciaal certificaat beschikken dat ook nodig is om met de 25 meter lange trucks te rijden. Als de pilot is afgelopen, zullen we kijken of er eventuele aanvullende eisen nodig zijn als deze combinaties regulier ingezet gaan worden”, stelt Irene Heldens van het CBR.
Bron: Telegraaf 17 december 2019   Door: Gijsbert Termaat 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)