Bezig met laden...

Volvo Trucks pleit voor nationale regels voor SEC | Super EcoCombi | DMI

home "»" Community's "»" Super EcoCombi "»" artikelen "»" Volvo Trucks pleit voor nationale regels voor SEC
Super EcoCombi

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Volvo Trucks pleit voor nationale regels voor SEC

Volvo Trucks pleit voor nationale regels voor SEC

 /5
0 (0stemmen)

Volvo Trucks pleit voor nationale regels voor SEC

 

Bij Volvo Trucks staat kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu centraal. Bij de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld elektrische trucks en LNG-trucks staan ze dan ook graag vooraan. Maar ook de Super EcoCombi trok al in een vroeg stadium de aandacht van de Zweedse vrachtwagenfabrikant. Om alle voordelen van de superlange LZV’s te benutten, pleit het bedrijf voor nationale regels.

 

Volvo Trucks onderzocht tien jaar geleden al het effect van het gebruik van combinaties van 90 ton voor houttransport. Dit deden ze samen met Trafikverket (Zweedse transportinstantie) in opdracht van Skogforsk (Zweedse instelling voor bosbouwonderzoek). In vergelijking met conventionele combinaties van 60 ton (de huidige limiet in Zweden) kon met de combinaties van 90 ton hetzelfde houtvolume worden vervoerd met 35% minder voertuigen. Dit resulteerde in een vermindering van 20% in brandstofverbruik en CO2-emissies en 20% afname van de transportkosten. Uit het onderzoek bleek ook dat door minder trucks te gebruiken voor het vervoer van dezelfde hoeveelheid de verkeersveiligheid verbetert en de kans op ongevallen per eenheid vervoerde goederen afneemt.

 

Aan de eisen voldoen

Van de kansen is de vrachtwagenfabrikant dus wel overtuigd. Een van de grootste uitdagingen op dit moment is echter dat steeds meer goederen vervoerd moeten worden en tegelijkertijd het brandstofverbruik, de CO2-emissies en verkeersopstoppingen verminderd moeten worden. “Transporteurs de mogelijkheid bieden om langere, zwaardere ladingen te vervoeren, is een uiterst effectieve manier om aan al deze eisen tegemoet te komen”, stelt Lena Larsson, projectmanager voor hoge-capaciteitstrucks bij Volvo Trucks.

 

Nationale regels

Daarnaast zijn de eisen met betrekking tot bijvoorbeeld assen, gewichtsbeperkingen, draaicirkels, etc. verschillen van land tot land, waardoor één bepaalde combinatie onmogelijk kan voldoen aan alle voorschriften in alle landen. “Nationale regels moeten worden bijgewerkt zodat LZV’s, zolang ze voldoen aan enkele basiskenmerken, onbelemmerd van één land naar een ander land kunnen gaan”, aldus Lena Larsson. “Dit is belangrijk voor de toekomst van transport in Europa, want zolang we deze consistentie niet hebben, kunnen we niet alle voordelen van LZV’s benutten.”

 

 

Volvo Trucks Nederland plaatste een serie artikelen op hun website over LZV's en eco-combi's. Waaronder een afgeleide van dit artikel: Wat is de wetgeving per land rondom LZV's of eco-combi's?

 

Beeld: Volvo Trucks Nederland.

Onderschrift: LZV’s (Lange Zware Vrachtvoertuigen) of eco-combi’s zijn truck- en trailercombinaties die de standaard EU-beperkingen van 18,75 meter/44 ton overschrijden.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/