Delen

  • Kansen voor de Super EcoCombi (uit de DMI nieuwsbrief)

    De Super EcoCombi (SEC), de 32 meter lange truck, biedt nieuwe kansen voor de logistieke sector en maatschappelijke voordelen. Dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport van Buck Consultants International (BCI) en CE Delft, in opdracht van de Topsector Logistiek. Het onderzoek schetst mogelijkheden voor verschillende sectoren en ritprofielen.

  • Ruim baan voor de Super EcoCombi

    De ecocombi, of LZV, behoeft waarschijnlijk geen toelichting. In 2000 kwam de eerste in ons land de weg op en 20 jaar later zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Inmiddels rijden er in Nederland naar schatting zo’n 2.300 ecocombi’s op de weg. De Super EcoCombi (SEC) staat wat dat betreft nog aan het begin van zijn carrière. Als alles volgens plan verloopt, zal de eerste SEC begin volgend jaar in Nederland op de weg te bewonderen zijn. Maar hoe ziet zo'n SEC er nou eigenlijk uit? In dit artikel wordt hier op in gegaan.

  • Nieuwsbrief Super EcoCombi – 2 juni 2020

    In deze nieuwsbrief een overzicht van de belangrijke mijlpalen en de planning, het onderzoek naar nut en noodzaak dat de Topsector recent heeft uitgevoerd en waar we de resultaten ook van agenderen in het eerst volgende SEC-directeurenoverleg (8 juni). In combinatie met de ‘kernnet logistiek’ visie van Rijkswaterstaat waarbij we meer en meer kijken naar corridors en SEC ook positioneren in zo’n corridor. 

 Bekijk al het nieuws

  Bekijk alle events