Super EcoCombi

 

 

 

 


 

Welkom

Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we er alles aan doen om het goederenvervoer zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Daarom willen de transportsector en de overheid onderzoeken of de Super EcoCombi in Nederland veilig de weg op kan. De Super EcoCombi kan de CO2-uitstoot van het zware wegtransport namelijk fors verminderen. Ook maakt de Super EcoCombi de stap naar multimodaal transport eenvoudiger. 

De Super EcoCombi is een slimme stap naar duurzaam en multimodaal transport.

Lid worden?

Als lid ontvang je automatisch berichten en kun je actief bijdragen. Aanmelden kan hier.

Informatie

In deze community vind je informatie over de proef met de Super EcoCombi die volop in ontwikkeling is. Cocreatie staat centraal: de transportsector en de overheid brengen samen stap voor stap in kaart wat de precieze impact van de Super EcoCombi is op de infrastructuur en het verkeer in Nederland. We gaan hierbij ook realtime data uitwisselen, bijvoorbeeld voor handhaving op overbelading, voor verkeersmanagement en voor het optimaliseren van de benutting van de Super EcoCombi’s. De Super EcoCombi wordt hoofdzakelijk ingezet op het hoofdwegennet: op specifieke routes en op specifieke momenten. Ze gaan niet rijden door stedelijk gebied.

Nieuws

Supertruck met formaat van een flatgebouw

Een vrachtwagen die zo lang is als een flatgebouw van twaalf verdiepingen hoog. Binnenkort zijn deze 32 meter lange gevaartes te zien op de Nederlandse wegen, nu de RDW (Dienst Wegverkeer) toestemming heeft gegeven voor een uitgebreide test met de supertruck.

“Super EcoCombi biedt veel voordelen, voor ons én voor het klimaat”

 “Voor ons als transportbedrijf, en uiteraard ook voor het klimaat, zou het mooi zijn als de Super EcoCombi echt de weg op mag. Deze vrachtwagencombinatie levert veel voordelen op. Zoals financiële besparingen, minder logistieke bewegingen dan met onze huidige Eurotrailers, een hulp bij het oplossen van het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en minder CO2-uitstoot”, zegt Marcel Pater, hoofd Wagenparkbeheer bij Peter Appel Transport B.V..

Super EcoCombi-video

Evenementen en workshops