Bezig met laden...

Rotterdamse haven decor van Experience Week Connected Transport | TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam "»" artikelen "»" Rotterdamse haven decor van Experience Week Connected Transport
TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Rotterdamse haven decor van Experience Week Connected Transport

Rotterdamse haven decor van Experience Week Connected Transport

 /5
0 (0stemmen)

De Rotterdamse haven is begin oktober het decor van de Experience Week Connected Transport. Die week worden er op verschillende routes 250 testritten gemaakt met in konvooi rijdende trucks die voorzien zijn van connected technologie. Op 2, 4 en 5 oktober staat de regio Rotterdam/Maasvlakte centraal en is onder meer een demo te zien bij de gate van de ECT Delta terminal.


Een slimme oplossing als connected transport kan helpen om in de toekomst logistieke processen in de haven nog soepeler te laten verlopen. Bij connected transport rijden meerdere vrachtwagens als een groep. Ze worden als eenheid gepland en rijden op ruime en veilige volgafstand van elkaar. De trucks zijn voorzien van Adaptive Cruise Control (ACC), een systeem dat een constante snelheid aanhoudt en automatisch snelheid mindert als een voorliggend voertuig vertraagt. Daarnaast wordt iedere truck voorzien van systemen die het gehele konvooi veilig over kruispunten geleiden. 

Slimme VRI’s op kruistpunten detecteren het konvooi in een vroeg stadium, waarna het konvooi langer groen licht krijgt, of zelfs prioriteit boven ander verkeer. Deze verbinding tussen verkeersmanagement en logistiek wordt voor het eerst getest tijdens de Experience Week. De slimme verkeerslichten maken onderdeel uit van Talking Traffic en worden momenteel op landelijke schaal geïntroduceerd. Uiteindelijk zou deze manier van rijden de logistieke sector efficiënter, veiliger en duurzamer kunnen maken.

Bron: Friends in Business Magazine, Foto: Port of Rotterdam

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)